Auto's

Banden of complete wielen kopen

Ben je van plan om binnenkort jouw aanhangwagen, caravan of boottrailer te voorzien van nieuwe banden? Dan ben je bij Aanhangwagendirect.nl aan het juiste adres!  Het is namelijk belangrijk om net zoals bij auto’s en andere voertuigen je banden regelmatig te controleren. Zo maak je het op de weg niet alleen veilig voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers. Aanhangwagendirect heeft een groot assortiment van banden, complete wielen en velgen direct op voorraad. Zoek je vervangende wielen voor onder je kruiwagen? Ook die heeft Aanhangwagendirect.nl in hun assortiment. In deze blog leggen we je dan ook uit waarop je moet letten bij de aankoop van nieuwe banden. Zo ben jij straks goed voorbereid op de aankoop van nieuwe banden.

Het vervangen van een compleet wiel is vaak goedkoper!

Complete wielen in verschillende soorten en maten

Om te achterhalen of de velg ook passend is op de as is het belangrijk om de steekmaat  te weten van je huidige wiel. De steekmaat is de afstand tussen de boutgaten en de velg. De steekmaat wordt weergegeven in de hoeveelheid boutgaten in de velg en de afstand van de boutgaten. Bij wielen met 4 en 6 gats velgen is dit eenvoudig te meten omdat de gaten recht tegenover elkaar staan. Het wordt vaak wat lastiger met wielen die 5 gaten hebben. Aanhangwagendirect.nl raad aan om een 5 gats wiel op te meten door vanuit het hart van een boutgat een denkbeeldige cirkel trekken om de juiste afmeting te bepalen.

Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment verschillende bandmaten: 8 inch, 10 inch, 12 inch, 13 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch en 17.5 inch. Wil je graag een kruiwagen wiel vervangen? Dan is het in ieder geval handig om te weten hoe groot het asgat is van je huidige wiel en de bandmaat (wordt vaak aangegeven als 3.00-4). De maten van de band staan altijd op het wiel zelf. Echter, kan het aflezen soms lastig zijn. Aanhangwagendirect.nl heeft daarom een handig voorbeeld opgezet met de meest belangrijke tekens die op de band staan.

Voorbeeld van de meest belangrijke tekens 175/70 R 13 86N

  • 175: Dit geeft de breedte van de band aan in mm, gemeten van de linkerkant tot de rechterkant
  • 70: Verhouding van de hoogte van de flank tot de breedtevan het wiel (70% van 175 mm) /50 houd in dat de bandhoogte half zo groot is als de bandbreedte. Hoe kleiner het getal, hoe platter de zijkant van het wiel.
  • R: Staat voor Radiaal. De ‘D’ staat voor diagonaal. Op éénzelfde as mag nooit twee verschillende soorten types staan
  • 13: Geeft de diameter van het wiel aan (inches)
  • 86: Betekent de loadindex (LI): 86 = 530 kg)en geeft aan hoeveel gewicht het wiel kan dragen
  • N: Geeft de snelheidscode aan: (N = 140 km/u) en drukt de maximale toelaatbare snelheid uit

Vraag nu vrijblijvend advies aan bij Aanhangwagendirect.nl

Vraag nu vrijblijvend advies aan bij Aanhangwagendirect.nl

Wil je graag nieuwe complete wielen kopen bij Aanhangwagendirect.nl, maar weet je nog niet zeker welke banden/wielen eronder jouw aanhangwagen passen? Neem dan gerust vrijblijvend  contact op met Aanhangwagendriect.nl. Aanhangwagendirect.nl helpt je graag bij het zoeken van de juiste banden. Wilt je liever hulp bij het omwisselen van de banden? Ook dat kan Aanhangwagendirect.nl voor je regelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button