Auto's

Mannen met een Tesla: milieubewust of protserig?

Zie jij ook wel eens een man met een Tesla voorbijrijden, en denk je dan niet ‘wat milieubewust’ maar eerder ‘wat protserig’? Dan ben je zeker niet de enige. Is dat een terecht oordeel? We delen onze gedachtes over mannen en hun Tesla.

Dure auto kopen om een dure auto te kopen

Er zijn inmiddels verschillende elektrische auto’s te krijgen op de markt. Geen van allen zijn ze in het bijzonder goedkoop, maar geen is er zo duur als de Tesla. Het mag misschien wel de moeder der elektrische auto’s zijn, maar is het nu echt nodig om zo veel geld uit te geven aan een auto voor dagelijkse ritjes? Of wil je daarmee gewoon laten zien dat je rijk bent? Dat is prima, maar er zal niemand langs de rand van de weg je nawijzen met de woorden ‘die man is milieubewust bezig’. Dat wordt eerder iets als ‘kijk daar nu, wat een aansteller’.

De grootste actieradius

Dat is natuurlijk gechargeerd, want er zijn wel degelijke andere motieven die kunnen meespelen bij de aankoop van een Tesla. De overstap naar een elektrische auto wordt niet door iedereen licht genomen, want je moet dan wennen aan het feit dat je niet na een paar minuten tanken weer een paar honderd kilometer door kunt rijden. De actieradius van veel elektrische auto’s weegt nog niet op tegen die van auto’s die op brandstof rijden. De elektrische auto die daar het dichtstbij in de buurt komt en tegelijkertijd stijl en luxe biedt, is natuurlijk de Tesla. Vanuit het argument van beperkte keuze kan het aanschaffen van een Tesla dus wel degelijk uit milieubewuste overwegingen komen.

Met het oog op de toekomst

Ergens is de aankoop van een Tesla wellicht ook een slimme, toekomstbewuste keuze. Niet alleen omdat je er een bijdrage mee levert aan het verminderen van CO2-uitstoot, want zeker het geval is. Maar je neemt er ook een voorschot mee op hoe de automarkt zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Met de huidige opmars van elektrische auto’s, maak je een goede kans om over een aantal jaar je Tesla nog voor een redelijke prijs te kunnen verkopen wanneer je toe bent aan een nieuwe. Koop je nu een benzineauto, dan is het goed mogelijk dat daar tegen de tijd dat je ervan af wilt er veel minder interesse is in dat soort auto’s. Dan heb je jezelf toch een beetje in de vingers gesneden, terwijl de protserige show-off met zijn Tesla dat misschien beter ingeschat heeft.

Misschien zijn de motieven voor het aanschaffen van een Tesla dus wel in orde. Blijft wel het feit overeind dat het een protserige auto is, natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button