Auto's

4 voordelen van het leasen van een auto

Over het leasen van auto’s hoor je verschillende geluiden. Je hebt mensen die erbij zweren, maar ook mensen die doemscenario’s schetsen van een molensteen om je nek door hoge maandelijkse kosten en de looptijd van contracten. Die laatsten vergeten mogelijk welke voordelen er allemaal zitten aan het leasen van een auto. We zetten er een aantal op een rijtje voor je.

Geen hoge aanschafkosten

We willen allemaal graag in een mooie en fijne auto rijden. Maar de aanschafkosten van een auto zijn hoog, helemaal als je een nieuwe auto wilt. Een groot voordeel van leasen is dat je tóch in die auto kunt rijden zonder dat je die hoge aanschafkosten hoeft op te hoesten. Als je anders zou kopen met een afbetalingsregeling, want natuurlijk in feite een lening is, ben je met private lease vaak ook nog eens goedkoper uit.

Na ieder contract een nieuwe auto

Contracten voor het leasen van auto’s worden altijd voor een bepaalde periode afgesloten. De periodes bedragen zelden vele jaren. Een paar jaar is veel gebruikelijker. Na die paar jaar kun je een nieuw leasecontract voor een nieuwe auto afsluiten. Dat betekent dat je na het aflopen van je leasecontract wederom in een gloednieuwe auto kunt rijden. Wat een luxe is dat!

Alle kosten inbegrepen

Als autobezitter heb je te maken met allerlei bijkomende kosten. Je hebt de wegenbelasting bijvoorbeeld, en natuurlijk de autoverzekering. Daarnaast is er ook het onderhoud dat op z’n tijd gepleegd moet worden aan de auto. Wanneer je een auto leaset, heb je niet te maken met al die afzonderlijke kostenposten. Die zijn namelijk allemaal inbegrepen bij het maandbedrag dat je betaalt om de auto te kunnen gebruiken. Alleen voor de brandstof moet je zelf zorgen. Zo heb je veel overzichtelijker in beeld wat je maandelijks kwijt bent aan je auto.

Ontzorgd bij schade

Wanneer je schade maakt met je eigen auto, moet je zelf regelen dat alles afgehandeld wordt en je verzekering de schade laten uitbetalen. Vervolgens ga je weer meer premie betalen, omdat je schadevrije jaren bent kwijtgeraakt. Afhankelijk van de verzekering die je hebt krijg je mogelijk niet eens vervangend vervoer aangeboden. Als je een auto leaset, dan is ook schade en de afhandeling daarvan inbegrepen. Ook wordt er zo snel mogelijk vervangend vervoer voor je geregeld. Je wordt dus totaal ontzorgd.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan private lease. Contractbreuk door veranderde omstandigheden is vaak duur, het beperkt je mogelijkheden voor een hypotheek en je moet het er wel uit halen door veel gebruik te maken van je auto. Maar dan heb je wel onbezorgd een nieuwe auto voor de deur!

Gerelateerde artikelen

Back to top button