Auto's

Wel of geen elektrische auto leasen?

Als je de stap wilt zetten om elektrisch te rijden, moet je bepalen of je een elektrische auto koopt of leaset. Er zijn echter verschillende variabelen waarmee je rekening moet houden voor je die keuze maakt.

Is het mogelijk een elektrische auto te leasen?

Jazeker. Elektrische auto’s worden door vele firma’s geleased, met talloze modellen om uit te kiezen. Maar, voordat je het leasecontract tekent, zijn er belangrijke redenen om een elektrische auto te leasen in plaats van er een rechtstreeks te kopen?

Is het beter een elektrisch voertuig te leasen dan er een te kopen?

Er zijn diverse redenen om een elektrische auto te leasen. Vanwege de vele voordelen kiezen sommige mensen ervoor om op elektrische auto’s over te schakelen. Maar omdat elektrische auto’s duurder zijn dan benzine auto’s, twijfelen sommigen. Een elektrische auto leasen is een kosteneffectieve optie om in een emissievrije auto te rijden. Je betaalt een maandelijkse kostprijs, zoals bepaald in het contract, waardoor de betaling je beter uitkomt.

Vrijheid om een model te kiezen

Je kunt gebruik maken van het model van je keuze, want leasen houdt minder verplichtingen in dan kopen. Je mag je gehuurde elektrische voertuig zo vaak wisselen als je wilt wanneer andere firma’s, waaronder conventionele autofabrikanten en vernieuwende start-ups, nieuwe modellen produceren. Daardoor zul je steeds in de meest geavanceerde elektrische auto’s kunnen proefrijden.

Elektrische voertuigen hebben hun actieradius de laatste drie jaar sterk vergroot. Mensen die hun auto’s drie jaar geleden kochten hebben te maken met een kleinere actieradius. Dit is goed om in de gaten te houden. Als je beslist welke elektrische auto je koopt, helpt het als je de keuze hebt om te kiezen. Je kunt een paar verschillende modellen uitproberen om te ontdekken welk model het beste bij je past.

Vrijheid om een model te kiezen

Bezit is maar tijdelijk

Een elektrische auto hebben is niet altijd de beste optie. Als je beroep vereist dat je van stad naar stad verhuist, kan het wegdoen van je auto of het telkens naar je nieuwe basis vervoeren onhandig zijn. Je overweegt misschien om te verhuizen. Het is eenvoudiger om een leaseovereenkomst op te zeggen dan het verkopen van een auto.

Wat is de prijs van het leasen van een elektrische auto?

Elektrische voertuigen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je een krap budget hebt, kun je een nieuwe elektrische auto al vanaf €300 per maand leasen. Je kunt ook geld besparen aan de hand van subsidies van de overheid.

Wat is de procedure voor het leasen van een elektrisch voertuig?

Het leasen van een elektrisch voertuig is identiek aan het leasen van elk ander voertuig. De overeenkomst is meestal voor 3 tot vijf jaar, waarna je het voertuig moet inleveren. Je betaalt niets bij het einde van de leaseperiode als je de auto in uitstekende staat houdt en je aan de afgesproken jaarlijkse kilometerbeperking houdt.

Veel mensen die in elektrische auto’s willen rijden hebben baat bij leasing, omdat ze zo forse uitgaven vooraf kunnen vermijden en tegelijk kunnen genieten van de flexibiliteit van tijdelijke verplichtingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button