Vrouwen

4 tips voor daten met stijl

Daten blijft altijd een uitdaging. Het voelt toch altijd een beetje als een sollicitatiegesprek. Als man wil je natuurlijk ook enige stijl uitstralen naar een potentiële partner toe. Daarom geven we vier tips voor daten met stijl.

Geen Tinder

Contact zoeken via Tinder is niet per se een uiting van stijl. Daarvoor wordt de app te veel gebruikt voor hook-ups en is er te weinig ruimte voor uitgebreide profielen en echte verdieping. Lukt het niet om iemand te vinden in het dagelijks leven, gebruik dan liever een echte, betaalde datingsite. Zo laat je ook zien dat het daten serieus neemt en bereid bent er wat in te investeren. Ook kun je dan beter matchen op basis van persoonlijkheid en interesses, en niet enkel op basis van uiterlijk.

Bloemen voor je date

Als man is het jouw taak om de charmeur te zijn. Eerste indrukken zijn van levensbelang. Daarom is het eigenlijk altijd wel een goed idee om een bosje bloemen mee te nemen voor je date als je de date tenminste serieus neemt. Daarmee laat je meteen zien dat je romantisch ingesteld bent en toon je waardering. Misschien weet je er al een eerste blos mee op de wangen te toveren.

Zelf de rekening betalen

Is het een ouderwets cliché, dat je als moet betalen bij een date? Natuurlijk. Kun je het daarom laten zitten? Nee. Hoezeer jouw date ook beweert dat ze het prima vindt om ieder voor zich te betalen, laat jij geen goede indruk achter als je daadwerkelijk op dat aanbod ingaat. In die zin zijn we allemaal nog een beetje ouderwets. Staat jouw date er aan het einde op dat ze haar deel zelf betaalt, ook als jij nadrukkelijk aanbiedt om de rekening geheel te betalen? Dan wil ze waarschijnlijk geen tweede date en probeert ze zo enige vorm van verplichting naar jou te vermijden.

Overdressed is beter dan underdressed

Heb je wel eens het gevoel gehad voor aap te staan omdat je ‘overdressed’ was? Dat is nog altijd beter dan ‘underdressed’ te zijn. Datzelfde principe geldt voor een date. Aan hoe iemand zich uitgedost heeft, kun je immers ook aflezen hoeveel moeite diegene erin gestoken heeft. Jouw date vindt het vast leuk als jij netjes aangekleed naar de date komt, want dan wek je ook meteen de indruk dat je jezelf goed verzorgt. Underdressed komt sjofel over en wekt geen goede eerste indruk.

Hopelijk kun je hiermee vooruit en een toekomstige date onder de indruk laten zijn van jou. Alvast veel plezier en succes gewenst!

Gerelateerde artikelen

Back to top button