Vakantie

Outdoor vakantie: het leukste avontuur met je maten

Vrouwen en kinderen, dat is allemaal leuk en aardig. Maar af en toe wil je ook gewoon met je vrienden samen iets kunnen doen als mannen onder elkaar. Omdat wij mannen onszelf graag uitdagen en back to basics gaan als een uitdaging zien, is een outdoor vakantie is leuk avontuur om te ondernemen met je maten. Maar wat ga je doen tijdens die outdoor vakantie, hoe kom je aan de benodigde spullen en waar moet de vakantie gaan plaatsvinden?

Activiteiten

De term ‘outdoor vakantie’ is natuurlijk een vergaarbak voor verschillende mogelijke invullingen van die vakantie. Eén ding staat buiten kijf: het wordt een actieve vakantie die zich buiten afspeelt. Kamperen is daarbij een mogelijkheid, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een route uitstippelen en accommodatie regelen, of elke dag vanuit hetzelfde startpunt verschillende activiteiten ondernemen. Dat kunnen uitdagende hikes zijn, maar je kunt ook met een kajak de riviertjes op of zelfs gaan bergbeklimmen. Maar een outdoor vakantie kan ook het maken van mooie fietstochten zijn, of dat nu op de weg op een wielrenfiets is of op een mountainbike door uitdagend terrein. Wat is de activiteit die jullie bindt en die iedereen ziet zitten? Belangrijk is wel dat iedereen ongeveer hetzelfde niveau heeft, zodat er geen ergernissen hoeven te ontstaan.

Benodigdheden

Een outdoor vakantie vereist een goede voorbereiding. Je gaat immers toch een beetje back to basics, en je eigen veiligheid en gezondheid en natuurlijk die van je maten gaat voor alles. Je kunt online alle benodigdheden voor jullie outdoor vakantie bij elkaar shoppen op CAMPZ. Dat gaat van kajakken en kano’s met bijbehorende accessoires tot spullen die je nodig hebt om te kamperen. Ook vind je er toegewijde schoenen voor verschillende doeleinden, die natuurlijk ook van pas kunnen komen. Ook voor een GPS, kompas of rugzak kun je hier terecht. Voor outdoor voeding moet je elders zijn. Ook dat kan zeker geen kwaad om mee te nemen ter overbrugging en om ervoor te zorgen dat jullie na een flauw moment weer door kunnen.

Outdoor vakantie met je maten

Wildkamperen mag lang niet overal

De potentiële bestemming voor jullie reis is afhankelijk van wat voor soort outdoor vakantie je wilt. Dat heeft niet alleen te maken met de natuur ter plekke, maar ook met lokale regelgeving. Zo is het in veel Europese landen verboden om in het wild te kamperen. Wel kan het zijn dat er zogenaamde bivakplaatsen ingericht zijn waar je kunt overnachten, maar dan zit je dus wel gebonden aan die plekken.

Geschikte locaties

Wil je meer vrijheid tijdens je outdoor vakantie, dan blijven er nog steeds wel mooie plekken in Europa over, maar je moet er wel wat verder voor reizen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon wildkamperen in Scandinavië (inclusief IJsland) en in de prachtige Schotse Hooglanden. In de Zwiterse Alpen is wildkamperen toegestaan boven de boomgrens (2.000 meter). Hoef je niet per se te wildkamperen, overweeg dan ook eens minder voor de hand liggende bestemmingen als het Nationaal Park Triglav in Slovenië of het Durmitor National Park in Montenegro. Dat zijn prachtige natuurgebieden waar je prima kunt hiken. Wil je het liever dichter bij huis houden, dan zijn natuurlijk de Ardennen en het Zwarte Woud ook een mooie locatie voor een actieve outdoor vakantie.

Nu is het in coronatijd natuurlijk nog niet zo goed mogelijk om op outdoor vakantie te gaan met je maten. Hoewel je in de natuur natuurlijk weinig andere mensen tegenkomt, is jullie groepsgrootte waarschijnlijk al te veel. Ook worden buitenlandse reizen momenteel afgeraden. Maar dat neemt niet weg dat jullie je outdoor vakantie alvast kunnen gaan plannen, zodat je in betere tijden zo snel mogelijk samen de natuur in kunt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button