BusinessLife Style

3 slimme investeringen die je momenteel kunt doen

Begint het jouw financieel goed te gaan? Dan heb je wellicht de mogelijkheid om te gaan investeren om je geld te laten groeien. We bespreken drie slimme investeringen die je momenteel zou kunnen doen.

Vastgoed

Heb je de financiële mogelijkheden om te investeren in vastgoed, dan kan dat een goede investering zijn. Zeker nu, om verschillende redenen. Ten eerste is de hypotheekrente momenteel laag, dus je kunt er een gunstige hypotheek voor afsluiten. Daarnaast is het natuurlijk crisis op de woningmarkt. De bevolking groeit en de behoefte aan zelfstandige woonruimte ook, maar men kan het niet bijbenen met het bouwen van nieuwe woningen. Bovendien liggen er voor starters maar weinig kansen op de woningmarkt. Daardoor is de vraag naar huurwoningen groot, en daar kun jij dus van profiteren. Krijg je te maken met vergunningen of conflicten, dan is het verstandig om je te laten bijstaan door een vastgoed advocaat. Hoewel vastgoedrecht geen aparte tak van sport is, is zo’n vastgoed advocaat wel gespecialiseerd is in alle zaken rondom vastgoed. Zo’n advocaat vind je bijvoorbeeld bij Tomlow Advocaten.

Start-ups

Heb jij een neusje voor goede ideeën? Dan kun je ook investeren in start-ups. Via crowdfunding zoeken startende ondernemers vaak geld om te investeren, omdat banken zeker nu in crisistijd minder snel geld uitlenen. Jij kunt met jouw investering een mooi rendement behalen. Overweeg ook aandelen in een bedrijf te nemen als je verwacht dat het een groot succes kan worden, want dan kun je helemaal goed verdienen aan je investering. Bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid kunnen in deze tijd succesvol worden als ze met een goed concept komen. Hou dit soort start-ups daarom in de gaten.

Slmme investeringen die je momenteel kunt doen

Consumentenleningen

Voor een persoonlijke lening kijken particulieren tegenwoordig steeds vaker naar alternatieven voor een dure lening bij de bank. Om daarop in te spelen zijn er online platforms die investeerders en consumenten die een lening zoeken bij elkaar brengt. Jouw investering als investeerder wordt verspreid over een groter aantal leningen om je risico zo laag mogelijk te houden. Binnenlands kun je hiermee een netto rendement behalen tot 4,0%. Kijk je over de grens, dan kun je hogere rendementen behalen, bijvoorbeeld bij een platform als Fast Invest. Op deze manier kun je een passieve inkomstenstroom opbouwen door te investeren in consumentenleningen binnen de EU. Besluit je om te stoppen met investeren bij een lening, dan koopt Fast Invest jouw investering terug in één dag.

Wat je ook doet, het is zonde om je geld ‘stil’ te laten staan op een bankrekening met een lage rente. Als je passief je geld kunt laten groeien, waarom zou je het dan niet doen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button