BusinessLife Style

Een mannelijke kantoorinrichting met daarbijbehorend ergonomisch bureau

Lichamelijk ongemak komt vaak voor op de werkplek en kan het gevolg zijn van een onjuiste inrichting van het kantoor. Een slechte houding is de oorzaak. Hoe kunnen we voorkomen dat dit gebeurt? We lezen steeds meer over ergonomische kantoorinrichting. Ergonomische kantoorinrichting is gericht op het welzijn van de medewerkers Wat dat betekent en hoe je de inrichting van je kantoorruimte daarop kunt afstemmen, vertellen we je graag voordat het bureaus bestellen doorgaat!

Een ergonomische kantoorinrichting, wat is het precies?

Ergonomische inrichting betekent dat je de juiste middelen hebt op je kantoor om ergonomische houdingen te stimuleren.Gelukkig is er veel veranderd op het gebied van ergonomisch kantoormeubilair. Er zijn veel andere alternatieven voor standaard bureaustoelen. Een ergonomisch ontworpen meubelen verhogen de productiviteit van de medewerkers en duidelijk vermindert lichamelijk ongemak. Ergonomische kantoormeubelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat u niet gehinderd zit tijdens het werken.

Een mannelijke inrichting in je kantoor

Een mannelijke inrichting in je kantoor

Het inrichten van het kantoor moet natuurlijk wel op een goede manier gebeuren. Om je kantoor mannelijk te maken en te houden, kun je erg gemakkelijk veel verschillende accessoires toevoegen. Zo brengt een dartbord niet alleen een mannelijke uitstraling, maar ook een perfecte omgeving voor een ideale sfeer. Ook is de keuze voor planten erg belangrijk voor een goede uitstraling. Zo passen grote planten, zoals bijvoorbeeld boompjes, perfect in een mannelijke inrichting. Daarbij komen dan ook nog de kleuren kijken.

Mannelijke kleuren zoals blauw gecombineerd met zwart doen het altijd goed. Dit hoef je niet perse in de zitmeubelen te verwerken, maar kan ook perfect door het toevoegen van een kast. Deze mogen dan ook best wel opvallen in de ruimte. Als laatste kun je nog spelen met de verlichting. Een tip van ons is om de verlichting zo in te schakelen dat je er ook een disco van kunt maken. Dit maakt de vrijdagmiddag borrel direct een stuk leuker.

Tips voor de ergonomische kantoren


Uiteindelijk is het belangrijkste van een kantoor dat er op een juiste manier gewerkt kan worden. Bureaus bestellen is dan ook een zeer belangrijke taak, omdat deze moeten aansluiten bij de ergonomische kantoorinrichting. Een goede manier van bureaus bestellen is om te kijken naar verstelbare bureaus. Dit zorgt er namelijk voor dat een lengte verschil van werknemers niks uitmaakt voor de ergonomische houding. Zorg er dan ook voor dat je bij bureaus bestellen altijd kijkt naar verstelbare.

Daarnaast is natuurlijk, om rugpijn en ander ongemak te voorkomen, een goede bureaustoel belangrijk. Er zijn veel mogelijkheden, maar zorg ervoor dat ook deze bureaustoel verstelbaar is. Een bureaustoel moet namelijk aanpasbaar zijn aan de persoon die er gebruik van maakt. Dit geld dan ook voor de rugleuning, de zitting en de armleuningen. De schouders moeten namelijk altijd ontspannen zijn om goed te kunnen werken en pijntjes te voorkomen. Een goede ergonomische kantoorinrichting is dan ook altijd voorzien van verstelbare meubelen en nieuwe, innovatieve items, zoals bijvoorbeeld een zitbal. Dit kan erg gemakkelijk in plaats van een ouderwets krukje aangeschaft worden toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button