Mode

Korte sokken: doen of laten?

Ben jij zo’n man die graag korte sokken draagt? Of erger je je aan andere mannen die dat doen? Inderdaad, we gaan het hebben over het doen of laten van korte sokken.

Frisse uitstraling of zelfs statement

Is het stijlvol, korte sokken? Het is in ieder geval een stijl. Wil je een bepaald statement van eigenheid en karakter maken, dan kunnen we ons voorstellen dat het niet dragen van gewone nette sokken daar een uiting van is. Het ziet er misschien ook wel vlot uit. Er is natuurlijk ook niets mis met je eigen comfort hoog in het vaandel hebben, hoewel je ook wel naar de gelegenheid moet kijken om in te schatten wat wel en niet acceptabel is. Maar met korte sokken krijg je inderdaad wel iets van een moderne, frisse uitstraling. En frisse enkels, wat bij warm weer natuurlijk wel prettig is. Hoewel je dan niet moet vergeten zonnebrandcrème op die enkels te smeren. Anders loop je de volgende dag mogelijk met rode enkels rond.

Houd je aan de code

Voor zover de complimenten. In een formele setting zijn nette sokken van een gewone hoogte de standaard. In zo’n situatie kun je echt niet met blote enkels aankomen. Ook kan het geen kwaad om een inschatting te maken van wat andere mensen doen, bijvoorbeeld op de zaak of als je nog een opleiding volgt op school. Draagt de rest wel gewone sokken, dan ben jij die gast met die korte sokken. Misschien is dat de aandacht die je zoekt, maar wij kunnen ons voorstellen dat dat juist níet de bedoeling is. Waarom zou je mensen immers nodeloos een stok geven om mee te slaan? In je vrije tijd kun je overigens natuurlijk dragen wat je wil dragen. Ook dan kan echter geen kwaad om je partner naar zijn of haar mening te vragen over jouw voornemen om korte sokken te dragen.

Beter dan geen sokken

Als de keuze voor jou gaat tussen korte sokken of géén sokken, omdat je gewone nette sokken te warm vindt, kies dan maar voor die korte sokken. Zeker op het werk. Hoe verleidelijk het misschien ook voor je is om de sokken geheel achterwege te laten, zorgt het dragen van schoenen zonder sokken vaak voor stinkende voeten. En dat wil je als het goed is toch proberen te vermijden.

Hopelijk hebben we je stof tot nadenken gegeven over het dragen van (korte of normale) sokken. En zo niet, dan wensen we je natuurlijk frisse enkels!

Gerelateerde artikelen

Back to top button