Sport

4 nieuwere sporten die het uitproberen waard zijn

Ben je toe aan een nieuwe sportieve uitdaging voor het nieuwe jaar? Dan is het goed om te weten dat er nog allerlei sporten bestaan waar je wellicht nog nooit van gehoord had, maar die je misschien wel leuk kunt gaan vinden. We zetten vier nieuwere sporten op een rijtje die het uitproberen waard zijn.

Spikeboarding

Heb je ooit wel eens overwogen dat het mogelijk zou kunnen zijn om skateboarden en langlaufen met elkaar te combineren? Het kan, namelijk met spikeboarding. Dat is een nieuwe sport die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Je gebruikt er een skateboard bij plus één stok om je mee af te zetten. Terwijl je je voortbeweegt, train je je conditie, balans en je hele lichaam. Het mooie van spikeboarding is dat je het helemaal alleen kan doen (dus coronaproof) en je de sport overal kunt beoefenen. Zelfs op weg naar werk of school.

Bossaball

Bossaball is een dynamische sport die voetbal, volleybal en turnen combineert. Het is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams op een speelveld dat – ja, echt waar – bestaat uit luchtkussens die in het midden weer trampolines hebben. Het speelveld wordt opgedeeld door een net in het midden, waardoor het wat weg heeft van een volleybalveld. Er is een scheidsrechter bij die niet alleen de regels handhaaft, maar ook voor muzikale begeleiding zoekt met behulp van een fluitje, een microfoon, percussie en een DJ set. Dat klinkt toch als iets dat je een keer moet proberen?

Soccersquash

Ben je een beetje uitgekeken op squash, of heb je meer met voetbal? Probeer dan Soccersquash eens. In plaats van rackets, gebruik je gewoon je lichaam, behalve je armen en je handen. Net als bij voetbal dus. De bal mag maximaal één keer stuiteren en je mag hem maximaal drie keer aanraken. Een belangrijk verschil met het gewone squash is het volgende: de bal mag niet in één keer via de voormuur zonder eerst de grond te raken tegen de achtermuur worden gespeeld.

Stair Track

Dacht je dat Bossaball een beetje bizar was? Stair Track is bizar in zijn eenvoud en brutaliteit. Het is namelijk de bedoeling dat het opneemt tegen anderen in een potje traplopen op zo hoog mogelijk tempo. Om dat ‘veilig’ te houden, draag je er een helm bij. Dat betekent niet dat je lichamelijk contact mag opzoeken. Dat is juist verboden. Maar het mooiste komt nog: je doet het gewoon op een openbare trap waar nietsvermoedende passanten ook gebruik van maken. Die mogen van jouw race geen ongemak ondervinden. Krankjorum, maar wel origineel.

Geen excuus dus meer om dit jaar verstek te laten gaan. Het is sporten geblazen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button