Zakelijk

Het belang van goede koffie op kantoor

Bij een kantoorsetting hoort natuurlijk koffie. Maar wat op sommige kantoren voor koffie door moet is vaak het drinken nauwelijks waard. Dat is vast een stuk goedkoper dan goede koffie, maar dat komt wel zo met zijn eigen voordelen die het de investering waard kunnen maken. We bespreken het belang van goede koffie op kantoor.

Een goed visitekaartje

Niet alleen de medewerkers van het bedrijf drinken de koffie die beschikbaar gesteld wordt, ook klanten en andere gasten die op de zaak ontvangen worden krijgen het voorgeschoteld. Dat is wel een onderdeel van de allesbepalende eerste indruk. Als je op dat moment een gast een slap bakje koffie aanbiedt, laat dat niet de beste eerste indruk achter. Een kopje goede koffie doet precies het tegenovergestelde, omdat mensen lang niet altijd verwachten dat de koffie die ze aangeboden echt van hoge kwaliteit zal zijn. Doe er je voordeel mee dus.

Sneller effect op de productiviteit

Goede koffie is vaak relatief sterke koffie, zeker in vergelijking met de slappe koffie die vaak op kantoren uit de koffieautomaat komt. Het voordeel van sterke koffie, is dat je er veel sneller die boost van krijgt die je nodig hebt om weer scherp en productief te worden. Goede koffie stimuleert dus zeker de productiviteit op de werkvloer. Daarnaast heb je er ook nog eens minder van nodig om het gewenste resultaat te bereiken, dus kan het verbruik mogelijk ook lager uitvallen.

Goed werkgeverschap, niets te zeiken

Als je zelf de baas bent, is het aanbieden van goede koffie aan je werknemers een teken van goed werkgeverschap. Je gunt je medewerkers die kwaliteit. Het mooie daarvan is, dat het van positieve invloed is op de sfeer op de werkvloer. Er valt immers niets te zeiken over de kwaliteit van de koffie. Werknemers voelen zich zo toch een beetje in de watten gelegd. Een goede investering in werknemerstevredenheid dus en potentieel zelfs een sfeermaker op kantoor.

Natuurlijk drinkt niet iedereen koffie. Daarom is het belangrijk om ook goed voor de theedrinkers op kantoor te zorgen. Niet alleen de English Breakfast Tea als enige optie voor hen dus, maar een mooie selectie aan lekkere theesmaken. Als je daar dan ook nog fijne kopjes en een afwasmachine bij kunt regelen, is iedereen tevreden. Totdat de afwasmachine uitgeruimd moet worden natuurlijk, maar uiteindelijk moeten ze wel, want zonder kopje kun je ook geen goede koffie of thee drinken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button