Sport

4 sporten die de moeite van het kijken waard zijn voor de knappe vrouwen

Wij mannen zijn vaak een beetje chauvinistisch waar het op sport aankomt. Vaak vinden we alleen de mannelijke variant van een sport de sport zoals hij gespeeld hoort te worden. Dat is jammer, want ook de dames zetten vaak mooie prestaties neer op het sportveld. Maar dat is niet de enige reden om naar vrouwensport te kijken. We zetten vier sporten op een rijtje die de moeite van het kijken waard zijn voor de knappe vrouwen.

Hockey

Ook voor een voetballiefhebber is hockey best het aankijken waard. Zo anders is het spelletje nu ook weer niet, ook hier moet de bal in de goal. Waar je bij mannenhockey mogelijk nog kunt ergeren aan de kakkers op het veld, vergaat die ergernis je geheid wanneer je naar vrouwenhockey kijkt. Daar lopen namelijk oprecht knappe dames bij op het veld. Bij het Nederlandse dameselftal denken we dan meteen aan Eva de Goede, Margot van Geffen en Jacky Schoenaker. De mooie sportrokjes maken het ook nog eens helemaal af. Dubbel genieten dus van spannende wedstrijd van het Nederlandse dameshockeyelftal.

Handbal

Hoewel de kleding in het dameshandbal net een beetje minder flatteus is dan bij hockey, neemt dat niet weg dat er ook in Nederlandse dameshandbal mooie dames rondlopen. Wat de denken van Estavana Polman en Tess Wester, om er maar twee te noemen? Daar komt nog eens bij dat ze keihard strijden in hun wedstrijden en het ook daarom de moeite waard is om naar te kijken. En ook hier geldt: de bal moet de goal, dus het verschilt ook weer niet zo veel van een potje voetbal.

Tennis

Tennis is helaas een van de weinige sporten waarbij er bij de vrouwen net zoveel mensen op de tribune zitten als bij de mannen op de tribune. Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de knappe vrouwen die op de baan staan? Wie tiener was in de jaren ’90 heeft in die tijd allicht meer genoten van het uiterlijk van Anna Kournikova dan van haar spel, en ook heden ten dage staan er mooie dames op het tenniscourt. Wat te denken van Camila Giorgi, Caroline Wozniacki of Sloane Stephens? Bij tennis kun je de wedstrijd uitkiezen op de vrouwen die spelen, want er staan er maximaal vier tegelijkertijd op de baan. De kleding is vergelijkbaar met die bij het dameshockey, dus flatteuze shirtjes met leuke rokjes.

Voetbal

Niet alle mannen kunnen het vrouwenvoetbal waarderen, want het gaat er simpelweg net wat anders aan toe dan bij de mannen. Dat neemt overigens niet weg dat er ook hier schitterende goals gemaakt worden en hard wordt gestreden. Daarnaast zijn er ook zeker een paar mooie dames te ontdekken in het vrouwenvoetbal. Als we alleen al kijken naar het Nederlandse damesvoetbalelftal, denken we meteen aan Jackie Groenen, Victoria Pelova en Lieke Martens.

Kijk dus ook eens naar vrouwensport. Dat is niet alleen vooruitstrevend in plaats van ouderwets en chauvinistisch, maar vaak ook een lust voor het oog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button