Sport

5 redenen waarom hardlopen niet saai hoeft te zijn

Hardlopers zijn doodlopers, klinkt er wel eens. Veel mensen hebben het beeld van hardlopen dat het een saaie sport is. Hardlopers lopen immers vaak alleen en ze doen toch de hele tijd maar hetzelfde. Dat klinkt inderdaad niet direct als een uitnodigende sport. Maar dat hardlopen saai, valt eigenlijk best wel mee. Wij vertellen waarom aan de hand van X redenen waarom hardlopen niet saai hoeft te zijn.

Naar je eigen favoriete muziek luisteren

Een van de voordelen van hardlopen ten opzichte van teamsporten, is dat je alle vrijheid hebt om lekker naar je favoriete muziek te luisteren. Zorg voor een kleine MP3-speler of band voor om je arm waar je je smartphone in kunt doen en maak een mooie playlist waar jij lekker op kunt lopen.

Momentje voor jezelf pakken

Wat ook mooi is aan hardlopen, is dat het echt een momentje voor jezelf is. Bij een teamsport krijg je alsnog allerlei prikkels, maar als je gaat hardlopen heb je alle ruimte om de dag te verwerken en je hoofd leeg te maken. Je kunt nadenken over zaken waar je anders niet aan toe zou komen en opgeruimd weer thuiskomen.

Het kan ook samen

Als je het echt niet prettig vindt om alleen te lopen, kun je natuurlijk altijd een hardloopmaatje zoeken. Als je beide goed in conditie bent, is praten best mogelijk tijdens het hardlopen. Wel is het handig om een hardloopmaatje te hebben dat ongeveer hetzelfde tempo loopt als jij.

Regelmatig een andere achtergrond

Tenzij je gaat hardlopen op een loopband, wat oprecht saai is, kun je ervoor zorgen dat je regelmatig een andere achtergrond hebt. Je kunt immers hardlopen waar je wil en zelf je rondje bepalen. Zo zie je onderweg nieuwe dingen en heb je andere uitdagingen. Misschien kom je in buurtjes waar je anders niet zou komen. En ook als je hetzelfde rondje loopt als altijd gebeuren er onderweg toch altijd weer nieuwe dingen en zie je andere mensen.

Vliegen als het lekker gaat

Het opbouwen van een conditie voor hardlopen is niet het allerleukste ter wereld. Je moet een aantal keer tot het gaatje gaan om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk een lange tijd aan één stuk kunt lopen. Want dat is uiteindelijk wel het fijnste, als je het je relatief makkelijk af gaat. Je zult merken dat als je in goede vorm bent je echt over de straten, stoepen en paden vliegt. Dan weet je zeker dat je het gelukshormoon endorfine aan het aanmaken bent en dat je voldaan thuiskomt.

Geen reden dus om in 2021 niet te gaan hardlopen. Het is gratis en je kunt het zo interessant maken als je zelf wilt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button