Life StyleSport

Waarom is het zo belangrijk om te blijven bewegen?

Dat sport en beweging belangrijk is, weten we allemaal. Voor de een is het makkelijker om een leuke sport te vinden dan voor de ander. Door een sport of activiteit te kiezen waar je plezier aan beleeft, is het aanzienlijk makkelijker om wekelijks aan je beweging te komen. Ook zie je vaak dat kinderen fanatiek bewegen en sporten, terwijl volwassenen vaak andere prioriteiten hebben. Het is logisch dat je misschien niet meer kunt sporten zoals je ‘vroeger’ deed. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Er zijn een aantal belangrijke redenen:

Blessures voorkomen

Blessures komen niet alleen tijdens het sporten voor. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kun je je verstappen of ergens over struikelen. Wanneer je fit en gezond bent, is het niet zo erg om te vallen en gaat het meestal goed. Maar naar mate je ouder wordt, takelt je lichaam langzaam af. Doe je weinig tot geen sport en beweging? Dan takelt je lichaam op die manier dubbel zo snel af. Wist je dat een van de grootste oorzaken van botbreuken bij ouderen een gebrek aan spierkracht en balans is? Dit is waarom je altijd je fitheid bij moet blijven houden. Zo voorkom je nare blessures tijdens dagelijkse bezigheden.

Lekker in je vel

Je lichaam en mentale gezondheid zijn met elkaar verbonden. Wanneer je je lichamelijk zwak voelt, zul je daar mentaal ook last van krijgen. Na een tijdje sporten ga je je fitter en sterker voelen. Dit kun je ook duidelijk gaan merken in je zelfverzekerdheid. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op je werk daar nog weer de vruchten van plukken! Bovendien komt er tijdens het sporten een stofje vrij waar je gelukkig van wordt. Dubbel win dus!

Lekker in je vel

Dagelijkse dingen worden makkelijker

Zware boodschappen in een keer naar huis tillen? Geen probleem! Dagelijkse taken zoals boodschappen doen, stofzuigen en de bank verplaatsen worden een eitje wanneer je fit bent. Ook als je ouder wordt zul je merken dat je langer zelfstandig kunt blijven wanneer je je mobiliteit, spierkracht en balans bijhoudt. Je bent en blijft dus minder afhankelijk van hulp, wel zo prettig!

Wat heb je nodig om fit te worden en blijven?

Je hoeft echt niet super hard te trainen om de voordelen te merken. Yoga is een voorbeeld van een sport waarbij je je balans, mobiliteit en spierkracht traint en het is toegankelijk voor iedereen! Daarnaast kun je met simpele gewichtjes ook een heel eind komen, je hoeft niet eens naar de sportschool als je dat niet wil. Een work-out van 20 minuten die je gewoon thuis doet, is tien keer beter dan helemaal niks doen! Wil je aan de slag om je conditie en kracht te verbeteren? Je kunt alles voor je thuis work-out vinden op Stanno.com. Je kunt binnen enkele dagen aan de slag met een exersice matje, gewichtjes, weerstandsbanden en nog veel meer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button