Mode

Authenticiteit in je outfit op kantoor, de tips

Een nette outfit op kantoor, voor veel mannen betekent dit een donkerblauw of grijs pak. Wellicht soms zelfs zwart, al zien we dit de laatste jaren (gelukkig) steeds minder. Er zijn mannen die zich heerlijk in een pak voelen, maar voor velen voelt het toch een keurslijf waar ze weer in moeten op de maandagochtend. Begrijpelijk dat het zo voelt, want ook iedereen ziet er bijna hetzelfde uit in zo’n outfit. Hoe je toch je eigen stijl en signatuur behoudt zonder in je joggingpak op te komen draven? Wij geven je de tips.

Van onderen

Vroeger waren er voor heren maar weinig leuke sokken op de markt. Een grijs, blauw of beige paar met misschien een streepje, maar dan had je het ook wel. Vandaag de dag is dat wel even anders, van kekke printjes tot leuke ruitjes. Echt alles zien wij voorbij komen. Zelfs kattenprintjes of dollartekens, alles is mogelijk. Vrolijke herensokken onder een outfit is dan ook een enorme aanrader om je eigen signatuur te geven aan een outfit. Niet altijd zichtbaar, totdat je gaat zitten. Je kunt er zelfs een statement mee maken door een bepaalde print te kiezen. Kortom, begin van onderen!

De das om doen

De das om doen

Een andere manier om een eigen touch aan je outfit te geven is via een leuke stropdas. Zichtbaarder dan de sokken maar wel een leuke accessoire. Ga hier niet meteen voor héél uitgesproken soort, maar denk bijvoorbeeld eens aan een ander materiaal. Zo is de wollen das weer helemaal terug. Ook variëren in de dasknoop en de dikte van de das is mogelijk. Kortom, een mooie manier voor een statement.

De details

Dan zijn er nog de details waardoor je een eigen signatuur kunt geven. Denk aan dasspelden, manchetknopen en wellicht een pochet. Ook een mooi horloge kunnen je outfit afmaken en een persoonlijke noot neerzetten. Het is maar net wat jij wilt uitstralen, een dikke rolex geeft een ander beeld dan een sportieve fitbit. Al is de laatste vanuit zakelijk oogpunt iets minder succesvol.

Kortom, het pak voelt iets minder als een keurslijf wanneer jij je eigen smaak en gevoel erin kwijt kunt. Het voelt in eerste optiek wellicht niet zo, maar er zijn meer manieren hiervoor mogelijk dan dat je denkt. Grijp deze kansen en zet je eigen persoonlijkheid neer, iets wat je zakelijke kwaliteiten ook zeer ten goede gaat komen. Hoe authentieker, hoe krachtiger; dat is inmiddels een statement waarvan je kunt stellen dat het zijn kracht keer op keer heeft bewezen. Dus wacht niet langer en toon je persoonlijkheid op de werkvloer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button