Life Style

Zelf pizza’s bakken: zo start je

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, foto’s van de lekkerste handgemaakte pizza’s die gewoon thuis in de achtertuin worden afgebakken. Het bakken van pizza’s is lekker en super gezellig! Toch blijkt dat veel mensen geen idee hebben hoe ze zelf pizza’s kunnen bakken. Neem van ons aan dat het makkelijker is dan je misschien in eerste instantie denkt. In dit blog gaan we je dan ook vertellen hoe je start met het zelf bakken van pizza’s.

Wat is een pizza oven voor buiten?

Om een overheerlijke pizza zelf te kunnen maken is het allereerst zaak dat je de beschikking hebt over de beste pizzaoven voor buiten waarin je een prachtig vuur kunt steken dat warm genoeg wordt om de pizza te kunnen garen. Een gewone oven wordt namelijk niet warm genoeg. Pizza ovens worden eigenlijk altijd van twee soorten materiaal gemaakt, namelijk steen of roestvrijstaal (RVS). Deze ovens worden handgemaakt, waarbij een stenen koepel wordt gemetseld op een betonnen onderplaat. Vervolgens wordt de koepel afgewerkt met een stenen laag om hem te egaliseren. Ten slotte wordt er een deur aan de voorkant en een rookkanaal op de bovenkant van de koepel geplaatst.

Wat is een pizza oven voor buiten

De pizza oven opstoken

Een pizza oven gebruiken kan nog een hele uitdaging zijn. Je begint eigenlijk altijd met het opstoken van de oven met wat aanmaakhout, denk hierbij aan kleine blokjes of latjes hout die snel branden. Dit doe je in het midden van de pizzaoven, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Zodra het vuurtje goed aan is, kun je langzaam enkele grotere blokken hout plaatsen, totdat het vuur echt goed brandt. Is het vuur goed aan? Dan schuif je het hout naar achteren. Veeg vervolgens de as die van het hout afgekomen uit de oven en vang dit op in een gietijzeren bak. Wees voorzichtig want ook de as kan nog gloeiend heet zijn.

Overige voorbereidingen treffen om zelf pizza te maken

In de tijd die de pizza oven nodig heeft om goed op te warmen, kun jij de pizza’s vast klaar gaan maken. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk dit met tomatensaus. Leg de toppings erop en sluit af met overheerlijke kaas. Zodra de pizzaoven warm is bak je de pizza in 2 tot 4 minuten af. Eet smakelijk!

Op zoek naar een pizza oven om zelf heerlijke pizza’s mee te maken?

Hebben we je kunnen overtuigen dat je zelf thuis de heerlijkste pizza’s kunt bereiden en ben jij op zoek naar een knappe pizza oven om zelf pizza’s mee te bakken? Neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl. De kans is groot dat je hier de pizza oven vindt die bij je wensen past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button