Vakantie

4 stijlvolle bestemmingen voor een huwelijksreis

Als het goed is, ga je maar één keer in je leven op huwelijksreis. Dan wil je er iets bijzonders van maken. Dat moet ook kunnen, zeker als je aan alle gasten op je bruiloft geld vraagt als cadeau. Welke stijlvolle bestemmingen kun je dan kiezen voor jullie huwelijksreis?

Mauritius

Dit groene eiland in de Indische Oceaan ligt ten zuiden van Madagascar en is een echte luxebestemming. De kustlijn van Mauritius staat vol met chique resorts waar je je helemaal in de watten kunt laten leggen, kunt genieten van live cooking of meerdere à la carte restaurants en met een lekkere cocktail aan het zwembad kunt zitten. Het mooie van Mauritius is echter dat het meer is dan alleen resorts. Je kunt shoppen in de kleine, charmante hoofdstad Port Louis, aapjes kijken in een tropisch woud, aparte natuurverschijnselen bekijken en op de foto met gigantische schildpadden. En dan noemen we nog maar een paar van de opties. Je moet er even voor vliegen, maar dan heb je ook wat.

Dominicaanse Republiek

Is je budget wat beperkter, maar wil je toch die witte stranden en luxe resorts? Vlieg dan naar de Dominicaanse Republiek om te genieten van de Caraïbische zon langs het zwembad van een van de prachtige resorts die daar te vinden. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk, zoals boottochten naar eilandjes en quads berijden. Op het resort vind je vergelijkbare faciliteiten als je op Mauritius zou vinden, alleen ligt het prijsniveau er wat lager. Dat maakt het ook toegankelijker voor mensen die niet op huwelijksreis zijn.

De Seychellen

De Malediven worden vaak genoemd als een topbestemming voor een huwelijksreis, maar de Seychellen (voor de oostkust van Afrika gelegen) bieden een vergelijkbare luxe met dezelfde witte stranden, maar met meer bewegingsruimte voor andere activiteiten dan lekker luieren en een weelderige natuur. In de Malediven beslaan veel resorts een heel eiland, waardoor er verder niets te doen is in de buurt. Het is wel een bestemming waar je een dikke portemonnee voor moet meenemen, maar dan weet je je wel verzekerd van pure luxe.

Bora Bora

Wil je echt helemaal weg zijn aan de andere kant van de wereld, dan kun je kiezen voor wat misschien wel dé droombestemming is voor een huwelijksreis: Bora Bora. Dat is een atol gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het maakt deel uit van Frans-Polynesië. Je vindt hier de meest luxe resorts in een prachtige setting: het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan, en een door een rif omgeven lagune gevuld met turquoise water. Een duikparadijs waar je in een superromantische setting volledig tot rust kunt komen.

Ja, het kost allemaal wel wat natuurlijk. Maar het moet ook de reis van je leven worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button