Vakantie

3 reisbestemmingen waar je mooie alcoholische proeverijen kunt doen

Ben jij een echte liefhebber van lekker glas? Wat is er dan leuker om een mooie trip te combineren met een lekkere proeverij. We hebben een drietal hotspots in Europa op een rijtje gezet!

Edinburgh

Schotland is het thuis van de single malt whisky. Vele verschillende destilleerderijen uit Schotland hebben verschillende prachtige whisky’s op de markt, en waar kun je die beter gaan proeven dan in Edinburgh? Dat kun je in een van de mooie Schotse pubs doen door simpelweg zelf verschillende whisky’s te bestellen, maar je kunt ook naar The Scotch Whisky Experience voor de totale whisky-ervaring. Naast de whisky is Edinburgh sowieso een uitstekende bestemming voor een stedentrip. De middeleeuwen zijn nog tastbaar in het mooie oude centrum, dat tegen een heuvel aanligt met op de top het kasteel van Edinburgh. Ook kun je er goed shoppen en is de natuur en het water binnen loopafstand. Daarnaast kun je midden in het centrum de trein pakken om binnen minder dan een uur in hartje Glasgow te staan!

Dublin

Houd je meer van Ierse whiskey, dan moet je natuurlijk naar Dublin. In het Irish Whiskey Museum kun je meer leren over de geschiedenis en productie van whiskey in Ierland en uiteraard verschillende lokale whiskey’s proeven. Dublin is sowieso een gezellige stad om tijd in door te brengen, in het bijzonder de uitgaanswijk Temple Bar. Erg mooi is de stad niet per se, maar de vibe is aangenaam en een tour de mooie groene binnenlanden van Ierland in is eenvoudig gemaakt.

Porto

De meeste mensen die een stedentrip maken in Portugal, gaan naar de hoofdstad Lissabon. Maar een paar honderd kilometer ten noorden daarvan vind je Porto, en die stad is minstens net zo goed de moeite waard. Niet alleen voor zijn oude stad en prachtige ligging aan de rivier Douro, maar ook voor alle porthuizen die aan de overzijde van de rivier in Vila Nova de Gaia gevestigd zijn. Sandeman, Croft, Cockburn’s, Graham’s… je vindt ze hier allemaal. En het mooiste is dat ze allemaal proeverijen organiseren. Rode port, tawny port, witte port en zelfs rosé port met verschillende rijpingen kun je hier allemaal uitproberen. Misschien word je er, als je het niet al was, wel helemaal verliefd op het prachtige product dat port is.

Dat wordt met de taxi terug naar het hotel dus! Nee hoor, deze proeverijen zijn allemaal met beleid en gaan om de ervaring en niet om het zuipen. Hoewel je het daar natuurlijk wel naar kan maken, als je dat echt wilt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button