Vakantie

Om deze redenen is Australië een ideale reisbestemming

Australië is een ideale bestemming voor een fantastische reis en is echt een reisbestemming om voor te sparen. Het is weliswaar duur om er te komen en je zit lang in het vliegtuig, en ter plekke is het ook nog eens niet goedkoop. Maar het is honderd procent het geld waard. Waarom leggen we je nu uit.

Gevarieerde landschappen

Van tropisch regenwoud tot woestijn, Australië heeft het allemaal. Het grote rode midden van het land is de Outback, een enorme woestijn waar je ook Uluru alias Ayers Rock aantreft, een grote rode rots midden in een vlak en leeg landschap. Het noordoosten van het land is tropisch. Hier vind je ook het beroemde Great Barrier Reef, waar het prachtig duiken. Langs de prachtige kusten kun je uitstekend surfen en zonnebaden, of je bezoekt een van de paradijselijke eilanden die Australië rijk is. Vlakbij Sydney vind je het prachtige natuurgebied Blue Mountains. Dan zijn er ook nog de wijnplantages en glooiende weilanden in het zuiden en zuidoosten van het land. Australië is echt the whole package.

Hippe steden

Australië is gezegend met twee potentiële hoofdsteden die het allebei niet zijn geworden (halverwege tussen de twee werd Canberra gebouwd als hoofdstad). Sydney is daarvan de meest bekende. Een absolute wereldstad, gelegen in een prachtige baai vlakbij fantastische stranden. Een paar honderd kilometer ligt de hippe, relaxte stad Melbourne, dat al eens verkozen stad werd tot prettigste stad ter wereld om in te leven. Ook jij als toerist zal je daar prima op je gemak voelen! Bezoek je daarna steden als Cairns en Darwin in het noorden van het land, dan waan je je in een heel ander land.

Flora en fauna

Zoals we al stelden, is Australië een zeer gevarieerd land. Dat vertaalt zich in de vegetatie, maar interessanter nog is de fauna. Australië loopt over van de diersoorten die je enkel daar aantreft. Goed, de helft wil je mogelijk vermoorden maar dat wil niet zeggen dat je ze niet op een veilige manier kunt bewonderen wanneer je in Australië bent. Dat wordt koala’s, kookaburra’s en kangoeroes kijken dus!

De mensen

Australië is van een terrein voor inheemse bevolking dat een strafkolonie voor het Verenigd Koninkrijk werd een tamelijk uniek Westers land geworden. De zeer gemêleerde bevolking die uit alle kanten van de wereld komt is relaxed en verwelkomend, en ook de Aboriginals met hun traditionele gebruiken zijn er nog. Als kers op de taart spreekt men er Engels, dus kunnen de meeste Nederlanders zich er prima verstaanbaar maken en er hun weg vinden.

Dat wordt dus sparen voor een mooie vakantiereis om te maken als de coronatijd voorbij is. Dit kan de reis van je leven worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button