Vakantie

4 Afrikaanse bestemmingen voor een luxe vakantie

Bij een luxe, relaxte vakantie denken we niet meteen aan Afrika. Dan denk je eerder aan armoede, onrust en wilde dieren. Maar dat betekent niet dat er geen bestemmingen in Afrika zijn waar je een heerlijke luxe en interessante vakantie kunt hebben. We zetten er vier op een rijtje.

Zanzibar

Zanzibar is een eiland dat hoort bij het land Tanzania. Het ligt in de Indische Oceaan en voldoet ook aardig aan het beeld van een eiland in die oceaan: witte stranden en blauwe luchten. Je kunt er uitstekend duiken en andere luxe activiteiten doen, en tegelijkertijd heb je er de kans om wat mee te krijgen van de Afrikaanse cultuur en de geschiedenis van het eiland in onder andere de charmante hoofdstad Stone Town. Aan chique resorts geen gebrek op Zanzibar, en het is dan ook niet direct een goedkope bestemming. Maar wel heel populair onder mensen die het zich kunnen veroorloven, en dat zegt al genoeg.

Kenia

Bij Kenia denk je meteen aan safari, en dat is dan ook zeker een van de redenen om op vakantie te gaan naar dit land. Maar ook voor de ultieme ontspanning kun je in Kenia terecht, namelijk ten zuiden en ten noorden van de oude havenstad Mombasa. Daar vind je rustige, prachtige zandstranden en fijne hotels en resorts. Hier kun je genieten van verse seafood gerechten en exotische cocktails. Ook kun je er duiken, golfen of jezelf laten verwennen met een massage. Een verblijf aan de kust van Kenia is prima te combineren met excursies naar de wildparken die het land rijk is.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn de standaard behoorlijk hoog. Dat betekent dat het er niet goedkoop is, maar dat wel allerhande luxe voorhanden is. Wil je vakantie vieren in een setting die Westers aanvoelt, maar toch bijzondere dingen kunnen doen en zien, dan kun je in Zuid-Afrika prima terecht. Je hebt er de mogelijkheden om met de auto nationale parken met wilde dieren te verkennen, er is veel natuurschoon en je kunt ook inheemse volkeren ontmoeten en wat meekrijgen van hun cultuur. Er is een hoogstaande wijncultuur waar je ter plekke natuurlijk ook lekker van kunt meegenieten.

Gambia

Wil je genieten van een relaxte vakantie met wat luxe, maar niet voor een al te hoge prijs? Dan kun je terecht in Gambia. Dit kleine, smalle land heeft maar een korte kuststrook, maar daar zijn toeristen wel van harte welkom. Je vindt er fijne resorts waar je prima kunt ontspannen en je zit dicht op een stukje authentiek stukje Afrika. Daar hoef je namelijk slechts van het resort af. Je komt dan midden in het Afrikaanse leven terecht, als je dat wilt tenminste. Dat kan wel interessant zijn.

Voor een meer uitdagende vakantie, is Madagascar een absolute aanrader. Voor de nodige cultuur is ook Marokko zeker de moeite waard. En uiteraard kun je ook nog altijd gaan voor een Nijlcruise in Egypte!

Gerelateerde artikelen

Back to top button