Mode

Zijn de diensten van een stomerij nuttig voor jou?

Stomerijen voelen een beetje aan als een voorziening voor oudere generaties. Heden ten dage hoor je niet veel mannen over gebruikmaken van de diensten van een stomerij. Zijn de diensten van een stomerij eigenlijk wel nuttig voor jou?

Niet: je draagt geen kleding die niet in de wasmachine kan

Is bij jou nette kleding ook een beetje casual? In de zin van een hippe quasi-pantalon en niet al te duur overhemd? Dan draag je kleding die gewoon in de wasmachine kan en gestreken kan worden. Je hebt dan geen stomerij nodig om (naar jouw standaarden) netjes voor de dag te komen.

Wel: je hebt geknoeid op je nette pak

Heb je geknoeid op je nette pak? Dan heb je weinig andere opties dan gebruik te maken van de diensten van een stomerij. Je nette pak kan immers niet in de wasmachine, want dan krijg je hem daarna nooit meer mooi. Waar het jou niet lukt om de vlek op een nette manier verwijderd te krijgen, zal dat een stomerij in veel gevallen wel lukken. En dan kun je gewoon verder genieten van je mooie pak.

Niet: het gaat niet om dure kledingstukken

Maak je een vlek op je overhemd die je niet meer weg krijgt? Dan is het de moeite waard om te overwegen wat het overhemd je gekost heeft, wat een nieuw overhemd kost en wat de kosten van een stomerij zouden zijn om de vlek eruit te krijgen. Het kan dan zomaar zijn dat de kosten van een stomerij eigenlijk niet opwegen tegen de kosten van het overhemd. In zo’n geval kun je beter een nieuw overhemd kopen dan investeren in het oplappen van een overhemd dat het waarschijnlijk toch niet bijster lang gaat volhouden.

Wel: je hebt stinkende kleding die niet in de wasmachine kan

Hoe netjes je ook op je mooie pak en je nette overhemd bent en hoe goed je er ook in bent om het maken van vlekken te vermijden, geurtjes zijn vaak niet te vermijden. Dat kan je eigen zweetlucht zijn, maar het kan ook rook zijn of een vettige lucht die je bij een diner opgevangen hebt. Zelf is het vaak lastig om dat soort geurtjes echt uit je nette kleding te verbannen. Een stomerij kan dit wel. Zo kun je de volgende keer weer je mooie kleding aan naar een andere gelegenheid zonder de geur van de vorige met je mee te nemen.

Zoals je ziet, is de stomerij soms wel degelijk het geld waard. Als je erg gesteld bent op je nette kleding, tenminste.

Gerelateerde artikelen

Back to top button