Auto's

Aan deze punten moet een goede gezinsauto voldoen

Als je gezin groeit, hoort daar ook een gezinsauto bij die aan alle behoeftes voldoet. Dat betekent dat je op een aantal punten moet letten wanneer je een goede gezinsauto zoekt. We bespreken een aantal punten waar een goede gezinsauto aan moet voldoen.

Ruimte

In een gezinsauto wil je veel kunnen vervoeren. Ten eerste moeten er veel veilige zitplekken zijn die ook berekend zijn op groeiende kinderen, en eventueel ook op gezinsuitbreiding. Dan moet je met een volle bezetting ook nog veel en grote bagage kunnen vervoeren. Je moet bijvoorbeeld een kinderwagen kunnen meenemen, of een hoop koffers en kratten wanneer je op vakantie gaat. Misschien moet er zelfs ook nog een hond bij kunnen passen. Hoe meer ruimte, hoe beter bij een gezinswagen.

Beenruimte

Ruimte is niet alleen noodzakelijk in de zin dat je veel mensen en veel bagage kwijt moet kunnen in de auto. De rit moet ook voor iedereen comfortabel kunnen zijn, anders krijg je bij langere ritten geheid geklaag vanaf de achterbank. Daarom is het belangrijk om ook te letten op hoeveel beenruimte er op de achterbank(en) beschikbaar is.

Vijfdeurs

Dit is wellicht ten overvloede, want een grote auto heeft doorgaans vijf deuren (achterklep meegerekend), maar zorg voor een gezinsauto waarbij je niet steeds de voorstoel vooruit moet klappen om de kinderen in en uit de auto te laten. Dat gaat bijzonder snel vervelen. Ook bij een relatief klein gezin is een vijfdeurs auto wenselijk.

Slimme gadgets of entertainment

Je kinderen moeten zich tijdens de rit kunnen vermaken om gemor vanaf de achterbank te voorkomen. Dan is het fijn als de auto daar een beetje op ingericht is. Schermpjes om naar bijvoorbeeld een DVD te kijken zijn natuurlijk weel heel luxe, maar voldoende oplaadmogelijkheden voor smartphones en tablets zijn al heel wat waard.

Veilig

Een goede gezinsauto is niet alleen ruim, maar ook veilig. Zoek daarom naar een robuuste auto die ook zijn mannetje staat bij bijvoorbeeld harde wind. De kreukelzone moet voldoende bescherming bieden. Ook een veilig afstand tussen de achterbank en de achterzijde van de auto is gewenst in het geval dat je van achter aangereden wordt. Daarnaast zijn kindersloten ook belangrijk. Het is een geruststellende gedachte als je kinderen niet zelf de achterportieren kunnen openen.

Kinderzitje

Heb je nog kinderen die in een kinderzitje moeten? Dan kan het belangrijk zijn dat de auto Isofix of iSize bevestigingspunten bezit, als je kinderstoeltje tenminste geschikt is om te bevestigen met Isofix. Hiermee monteer je namelijk een kinderzitje stevig en vooral veilig in de auto. Dat is ook wel mogelijk met de gordel, maar het vastzetten met Isofix is alleen eenvoudiger en veiliger.

Voor een auto als deze is natuurlijk een aardig budget nodig. Maar dat is een goede gezinsauto waarin je je gezin veilig en comfortabel kunt vervoeren ook waard!

Gerelateerde artikelen

Back to top button