Life Style

5 tips voor het decoreren van je huis

Zit je al te lang tegen hetzelfde interieur aan te kijken? Dan is het tijd om een aantal aanpassingen te doen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen wanneer je je huis opnieuw wil decoreren? Wij hebben een aantal tips voor je!

1. Kussentjes

Met kussentjes kan je de uitstraling van je kamer helemaal omtoveren. Verwissel de kussens ook per seizoen om steeds een winters of juist zomers gevoel te krijgen! Zorg er wel voor dat de kleuren van de kussen goed bij elkaar en bij de rest van het interieur passen.

2. Kaarsen

Kaarsen zijn tegenwoordig weer helemaal in. Koop mooie lange kaarsen in de kleuren van je interieur om het kleurenpalet overal terug te laten komen. Zet ze in een mooie kandelaar, steek ze aan en voel de sfeer in de kamer verbeteren. Gekleurde kaarsen zijn trouwens ook mooi als ze uitstaan!

3. Plankjes

Heb je een rommelig huis of weet je vaak niet waar je je spullen moet laten? Bevestig een aantal plankjes aan de muur, in de kleur van de muur zelf of juist in een totaal andere kleur, en zet hier leuke kleine spulletjes op. Denk bijvoorbeeld aan souvenirtjes, ansichtkaarten, vazen of foto’s. Zo heb je een leuk plekje gecreëerd en het ziet er ook nog eens gezellig uit op een voorheen kale muur!

4. Bloemen

Boeketcadeau - bloemen bezorgen

Geef je huis een natuurlijke uitstraling door veel bloemen neer te zetten. Doe vooral wat bij jou en je interieur past. Omdat bloemen niet zo lang meegaan kan je dus elke zoveel tijd weer een nieuwe bos neerzetten die past bij het seizoen! Het is dan ook makkelijker om een bos bloemen te bestellen dan elke week langs allerlei bloemenwinkels te gaan, dus laat vooral bloemen bezorgen bij je thuis!

5. Muur verven 

Wanneer je iets meer tijd hebt en je wil je huis een meer drastische make-over geven, dan kan je een muur in een nieuwe kleur schilderen. Heb je bijvoorbeeld een witte muur in huis? Geef hem een opvallende tint zoals geel, roze of blauw om meer sfeer te creëren in de kamer. Of verf een donkere muur juist licht om de kamer een meer open gevoel te geven. Het verven van een muur zal de sfeer in huis zeker veranderen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button