Life Style

Tips voor een geslaagde filmavond in jouw thuisbioscoop

Heb je zin in een romantisch filmavond met jouw partner? Of wil je juist een grappige serie bingewatchen met jouw vrienden? Haal dan het bioscoopgevoel naar jouw eigen huis om optimaal te kunnen genieten. Met de onderstaande tips wordt het zeker een geslaagde filmavond!

Tip 1. Regel een groot scherm

Voor het echte bioscoopgevoel mag een groot scherm niet ontbreken. Heb je geen groot tv-scherm in huis? Dan kun je ook gebruik maken van een beamer. Met slechts een lege witte muur of een wit laken creëer je een groot scherm in een handomdraai.

Tip 2. Maak het zo comfortabel mogelijk

Het voordeel van een thuisbioscoop is dat je het nog comfortabeler kunt maken dan de bioscoopstoelen. Een hoekbank is hier ideaal voor. Kijk bijvoorbeeld eens naar het grote assortiment van UrbanSofa. Deze banken zijn verkrijgbaar in verschillende opstellingen. Zo kun je jouw perfecte zithoek creëren. Voor een filmavondje is een extra hocker erg comfortabel. Hierdoor kun je met z’n tweeën lekker met de benen omhoog zitten. Heb je regelmatig de vriendengroep over de vloer? Dan is een grote U-bank waarschijnlijk nog handiger.

Maak het zo comfortabel mogelijk

Tip 3. Zorg voor goed geluid

Goed geluid is ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je helemaal in de film wordt gezogen. Besteed hier dus zeker even aandacht aan. Sluit een goed geluidssysteem aan en zorg ervoor dat de akoestiek in de kamer in orde is. Je kunt de galm in een ruimte verminderen door dikke gordijnen op te hangen, een groot hoogpolig vloerkleed neer te leggen of door speciale akoestische panelen op de wand te bevestigen.

Tip 4. Maak de kamer helemaal donker

Gewone gordijnen maken de kamer vaak niet volledig donker. Doe daarom ook de rolluiken dicht of schaf verduisterende rolgordijnen aan. Zo kun je zelfs overdag het donkere bioscoopeffect nabootsen.

Tip 5. Vergeet de snacks en drankjes niet

Wat is een filmavond zonder snacks? Zet alles binnen handbereik zodat je tijdens de film niet op hoeft te staan. Een minibar of koelbox kan goed van pas komen voor de drankjes.

Tip 6. Kies van tevoren een film uit

Het is handig om van tevoren al een film uit te kiezen. Het is namelijk jammer als de sfeer wordt verpest door gekibbel met je partner of een te lange discussie met vrienden. Wanneer je de film al hebt uitgekozen, heb je bovendien echt iets om naar uit te kijken. Net zoals bij een bezoekje aan een echte bios!

Gerelateerde artikelen

Back to top button