Auto's

Een laadpaal voor jouw elektrische auto

Elektrisch rijden – steeds meer mensen doen het, en dat is niet zo gek. De techniek is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan en elektrische auto’s worden stukje bij beetje goedkoper. Een elektrische auto laad je op aan een laadpaal, maar doe je dit het beste bij een openbare laadpaal of een laadpaal thuis?  

Is een elektrische auto wel handig?

Misschien rijd je al elektrisch, maar het kan ook zijn dat je nog niet weet of je toe bent aan een elektrische auto. Iets wat veel mensen tegenhoudt in het maken van de overstap zijn de actieradius en de beschikbaarheid van laadpalen. Kan de auto namelijk ver genoeg rijden zonder iedere dag aan de lader te hoeven, en mocht het nodig zijn om te laden, zijn er dan wel genoeg laadpalen? Het is goed om te weten dat de laaddekking in Nederland er de afgelopen jaren flink op vooruit is gegaan. De kans is dus groot dat je al een paar laadstations in de buurt hebt zitten. Ga ook bij jezelf na hoeveel kilometers je ook daadwerkelijk aflegt op dagelijkse basis. Is je werk in de buurt? Dan kan je prima een paar keer op en neer zonder te hoeven laden. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Laat dan een laadpaal aan huis installeren.

Een laadpaal thuis voor zorgeloos laden

Een laadpaal thuis voor zorgeloos laden

Als je altijd zeker wil zijn van een volle accu, dan is een laadpaal voor thuis de ideale oplossing. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een laadplek en ontloop je de wachtrijen voor de publieke laadpunten in de buurt. Daarnaast is laden aan een laadpaal thuis de goedkoopste manier om te laden. De laadtarieven bij openbare laadpalen liggen namelijk hoger en in sommige gevallen betaal je nog starttarieven voor een laadsessie.

Welke laadpaal geschikt is voor jou, hangt af van welke auto je hebt en aan welke eisen de laadpaal moet voldoen. Neem bijvoorbeeld de laadpalen van Walllbox. De Pulsar Plus is uitgerust met Bluetooth en wifi en is toegankelijk via de myWallbox app. Wil je een luxere laadpaal met touchscreen, Ethernet, RFID en 3G/4G? Dan is de Commander 2 de beste optie. Als je meer wilt weten over de geschikte laadoplossing binnen jouw situatie, dan kan je altijd contact opnemen met bedrijven die laadpalen verkopen en installeren. Daarna kan je zorgeloos de weg op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button