Zakelijk

4 voordelen van reizen met het OV voor zakelijke doeleinden

Moet jij wel eens reizen voor zakelijke doeleinden? Veel mannen grijpen automatisch naar de auto in zo’n geval. Dat geeft natuurlijk vrijheid, maar hoe groot is die vrijheid eigenlijk? We geven vier voordelen van reizen met het openbaar vervoer voor zakelijke doeleinden.

Extra werktijd

Achter het stuur van een auto is het enige werk dat je kunt doen een telefoontje plegen, hoewel je je natuurlijk eigenlijk moet concentreren op de weg. In de trein kun je met de laptop op schoot gewoon lekker doorwerken terwijl je onderweg bent naar je zakelijke afspraak. Is de wifi in de trein niet goed genoeg? Dan kun je van je smartphone een hotspot maken zodat je toch gewoon internet hebt op je laptop. De enige manier om zoveel werk gedaan te krijgen wanneer je met de auto gaat, is als je een chauffeur hebt. Dat is niet iedereen gegeven, en in de bocht is het doorgaans oncomfortabel werken.

Geen files

Het grote nadeel van met de auto naar je zakelijke afspraken gaan, is dat het natuurlijk verschrikkelijk druk is op de weg in dit overvolle landje. De kans dat je in files terechtkomt is zeer reëel, en dat is dure tijd die je verliest. Dat kan bijzonder frustrerend zijn. Mogelijk betekent het zelfs dat je ’s avonds nog moet werken om de tijd in te halen. Vertraging in het OV kan in sommige gevallen op z’n minst het voordeel van méér werktijd met zich meebrengen.

Duurzame keuze

Tenzij je het lopend of op de fiets af kan, is het openbaar vervoer en de trein in het bijzonder de meest duurzame keuze voor vervoer. Als duurzaamheid iets is waar jouw bedrijf zich graag op wil profileren, dan past de keuze voor het openbaar vervoer daar goed bij. Of misschien moeten we het omdraaien: zakelijk vervoer per auto wanneer dat niet strikt noodzakelijk is past daar niet zo goed bij. Beter de trein pakken dus.

Goedkoper uit bij één persoon

Veel korte zakelijke reizen worden door één persoon alleen gemaakt. Dat is natuurlijk geen efficiënt gebruik van een auto en de benzine. Als je dat dan zo eens uitrekent, is de kans aanwezig dat je moet concluderen dat je in zulke gevallen goedkoper uit bent als je met het openbaar vervoer gaat. Hoe prijzig het openbaar vervoer op het eerste gezicht ook kan lijken.

Probeer het eens een tijdje uit. Misschien bevalt het wel heel goed! En zo niet, dan is er altijd nog de auto.

Gerelateerde artikelen

Back to top button