Vrouwen

Cadeaus die echt niet kunnen tenzij je vrouw er zelf om gevraagd heeft

Als er één grote uitdaging in het leven van een man is, dan is het wel het telkens weer bedenken van geschikte cadeaus voor je vrouw of vriendin. Het is niet iets waar je je makkelijk vanaf kunt maken, want je wilt je partner natuurlijk niet teleurstellen. Vrouwen houden van cadeaus die aantonen dat je oplet op wat ze zegt en doet. Er zijn zeker ook cadeaus die je zeker niet kunt geven, tenzij je vrouw of vriendin er zelf om gevraagd heeft. We bespreken er vier.

Strijkijzer

Als het strijkijzer kapot is of er een betere te verkrijgen is, is er alle reden om een nieuw strijkijzer te kopen. Maar niet als cadeau voor haar, want dan lijkt het alsof je een opdracht cadeau geeft. Niet alleen is het nogal rolbevestigend, het is ook niet echt een cadeau waar ze plezier aan gaat beleven. Misschien gaat het strijken sneller, maar leuker wordt het echt niet. Vervang gewoon het strijkijzer wanneer dat nodig is als een huishoudelijke uitgave.

Weegschaal

Best handig natuurlijk, een personenweegschaal voor thuis. Maar geef het niet als cadeau aan je vrouw of vriendin. Ten eerste omdat het niet alleen ten goede komt aan haar, maar ook vanwege het signaal dat je er – bedoeld of onbedoeld – mee uitzendt: je moet afvallen. Zelfs als je vrouw zelf een weegschaal op haar verlanglijstje zet, begeef je je nog op glad ijs. Jij bent immers de partner, die haar aantrekkelijk moet blijven vinden zoals ze is. Heb je kinderen, dan kun je hen het beter laten geven en zelf iets romantischer geven. Of je laat ze – heel slinks natuurlijk – een cadeaubon geven van een winkel waar ze die weegschaal kan kopen.

Lingerie

Het probleem met lingerie als cadeau, is dat het de vraag is voor wie het cadeau nu eigenlijk bedoeld is. Want met een ‘gewone’ onderbroek en beha is zij ook gediend. Je geeft het omdat haar er graag in wilt zien omdat jou dat opwindt. Dus eigenlijk is het een cadeau voor jezelf. Als je lingerie wilt geven, zoek het dan samen uit of geef het op z’n minst op een ander moment als een romantisch ‘aardigheidje’.

Merci

Er niks mis mee om je vrouw regelmatig te bedanken voor alles wat ze doet, maar Merci-chocolade uit de supermarkt is niet iets wat je aan je eigen vrouw geeft. Tenzij ze er natuurlijk helemaal gek op is; dan is het leuk om het af en toe als aardigheidje mee te nemen. Als je chocolade wilt geven, ga dan even langs bij een chocolatier om een mooi doosje samen te stellen. Dan nog zijn bonbons een klein geschenkje. Op verjaardagen of met Sinterklaas of kerst wordt meer verwacht. Ja, ook als jullie afgesproken hebben niets voor elkaar te kopen.

Nu is natuurlijk de vraag: wat moet je dan wel kopen? Daar kunnen we je niet bij helpen. Het is immers jouw partner.

Gerelateerde artikelen

Back to top button