Life Style

Leren gitaar spelen

Heb jij altijd al eens willen leren gitaar spelen, maar weet je niet wat je daarvoor nodig hebt? Helemaal niet erg! In deze blog leer je meer over de verschillende soorten gitaren en hoe jij succesvol kan beginnen met het leren spelen van dit geweldige instrument.

Waar begin ik?

Hoe begin je eigenlijk met gitaar spelen? Goeie vraag, er is al zoveel keus op het gebied van welke gitaar je nodig hebt. Een elektrische gitaar is heel gaaf. En hetzelfde geldt voor een akoestische gitaar. Welke het beste bij jou past kun jij als enige zelf bepalen. Vroeger was het gewoonlijk als beginner te starten met een akoestische gitaar. Deze speelt wat gemakkelijker dan een elektrische en je hebt geen versterker nodig om het instrument te spelen. Het is wel belangrijk om erbij te vermelden dat je prima kan beginnen met gitaarspelen op een elektrische gitaar. Dat het vroeger raar was om dat te doen betekent niet dat het goed was. Het is wel gemakkelijker om te beginnen met een akoestische gitaar. Deze kun je makkelijker meenemen en speelt prettiger zonder plectrum dan een elektrische gitaar. Ben jij nog opzoek naar een gitaar? Kijk dan eens op de site van Maxiaxi. Zij bieden een ruim assortiment aan gitaren aan, dus de kans is groot dat er ook wat voor jou tussen zit!

Waar begin ik

Is noten leren lezen belangrijk?  

Het is een grote misvatting dat je muzieknoten moet kunnen lezen om gitaar te kunnen spelen. Dit is helemaal niet nodig. Het begrijpen van akkoorden en deze kunnen vertalen naar het bijbehorende geluid is wel belangrijk. Je kan dit heel gemakkelijk leren via gratis trainingen op het internet. Tegenwoordig bestaan er ook veel apps die je kan dowloaden. Deze apps bieden een uitgebreide uitleg en gaan mee met jouw niveau. Dat is een hele leuke manier om te leren gitaarspelen. En mocht je willen kun je natuurlijk altijd nog gewoon les nemen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button