Business

Klein maar fijn: zo creëer jij een inspirerende thuiswerkplek in een kleine ruimte

Of je nu fulltime vanuit huis werkt of af en toe een dagje thuiswerkt, met de opkomst van hybride werken is een efficiënte en comfortabele thuiswerkplek belangrijker dan ooit. Een goed ontworpen thuiswerkplek kan je helpen om gefocust en productief te blijven. Maar wat nou als er geen ruimte meer over is? Met een paar handige tips kun ook jij een inspirerende werkplek creëren.

Van slaapkamer tot trap 

Het lijk wellicht wat voor de hand liggend, maar de basis van jouw kleine thuiswerkplek is de juiste locatie. Iedere woning heeft wel loze ruimtes. Een hoek die niet gebruikt wordt of die lege ruimte onder de trap, zelfs de kleinste en gekste hoeken kun je omtoveren tot een fijne thuiswerkplek. Zorg wel voor voldoende natuurlijk licht en privacy zodat je zo comfortabel en productief mogelijk te werk kunt gaan.

Het bureau

Het meest essentiële onderdeel van je thuiswerkplek is uiteraard het bureau. Kies een bureau dat groot genoeg is voor je laptop of computer en andere benodigdheden, maar ook past in de beschikbare ruimte. Ga voor een bureau met lades van ongeveer 120 cm en combineer dit eventueel met een compacte ladekast voor eronder of mooie planken erboven. Wanneer je geen beschikbare ruimte hebt voor een recht model, is een hoekbureau ideaal. Hiermee creëer je extra werkruimte op dezelfde vierkante meters. Als de hoogte het toelaat, overweeg dan een zit-sta bureau, zodat je af en toe staand kunt werken. Dit voorkomt gezondheidsproblemen en stimuleert de productiviteit. Een klein, stijlvol en ergonomisch voorbeeld zijn bureaus zoals de Lineaflex MRC COMFORT

Het bureau

Ergonomisch comfort

Comfort en ergonomie zijn een belangrijk onderdeel van een productieve werkplek. Investeer in een ergonomische bureaustoel die je wervelkolom ondersteunt en een verstelbaar bureau dat aansluit bij jouw lengte. Je moet comfortabel kunnen zitten zonder dat je op een onnatuurlijke manier moet buigen of strekken. Zorg ervoor dat je laptop of scherm op ooghoogte staat met de nodige accessoires en overweeg een voetensteun wanneer je de grond niet kunt bereiken. 

Opgeruimd staat netjes

Om jouw compacte werkplek zo efficiënt mogelijk te benutten kun je gebruik maken van planken, ladekastjes of opbergmanden om alle documenten en werkmaterialen netjes op te bergen. Kleine ruimtes ogen al snel rommelig, maar op deze manier houd je nog steeds de dagelijkse kantoorbenodigdheden binnen handbereik terwijl je werkplek netjes en georganiseerd blijft. 

Optimale akoestiek

Wanneer je huisgenoten hebt of in een drukke omgeving woont, kan het moeilijk zijn om geconcentreerd te blijven, vooral omdat je thuiswerkplek zich in een andere leefruimte bevindt. Geluidsisolatie kan hierin het verschil maken. Denk aan een akoestische scheidingswand of geluidsabsorberende panelen, maar ook het gebruik van een noise cancelling koptelefoon kan helpend zijn om afleidende geluiden te blokkeren. 

Haal het beste uit je werkdag!

Het inrichten van een kleine thuiswerkplek vereist wat planning en creativiteit, vooral wanneer deze zich in een bestaande leefruimte bevindt, maar toch hoeft het geen ingewikkelde taak te zijn. Met een loze ruimte en een doordacht plan creëer je een comfortabele thuiswerkplek die je inspireert en motiveert om het beste uit je werkdag te halen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button