Mode

Hoe kun je zweetplekken op je overhemd voorkomen?

Zweten hoort bij sporten, maar wat de meesten van ons betreft niet bij een werkdag op het kantoor of aanwezigheid op een feest of receptie. Toch krijgen we het dan ook vaak warm, met zweetplekken onder je oksels op je overhemd als gevolg. Hoe kun je dit soort zweetplekken op je overhemd voorkomen?

Een ondershirt dragen

Zweetplekken zijn natuurlijk doorgaans het gevolg van het feit dat je het warm hebt. Een extra kledingstuk aantrekken lijkt dan natuurlijk contraproductief. Maar dat extra kledingstuk kan er wel voor zorgen dat er zo min mogelijk transpiratievocht op je overhemd terechtkomt. Trek daarom onder je (niet al te strak zittende) overhemd een nauwsluitend ondershirt aan. Je krijgt het er misschien wel warmer door, maar dat shirt absorbeert wel je zweet. Een thermoshirt kan overigens ook goed transpiratievocht afvoeren, maar je moet even uitkijken dat de kraag daarvan niet misstaat bij je outfit.

Je okselhaar bijwerken

Het meeste zweet verzamelt zich onder je oksels. Vaak zie je daar dan ook grote zweetplekken op je overhemd ontstaan. De lengte van je okselhaar speelt daar ook een rol in. Lang okselhaar zorgt ervoor dat je meer gaat zweten onder je oksels. Het houdt vocht vast, waardoor die plek nat blijft. Daarnaast houdt het ook nog eens geurtjes vast. Daarom is het belangrijk om je okselhaar bij te werken. Je hoeft het er niet meteen allemaal af te scheren, maar een centimeter is toch wel de maximale lengte.

Niet te veel deodorant gebruiken

Het lijkt onlogisch, maar je kunt beter wat minder deodorant gebruiken dan wat meer. Als je een flinke laag deodorant onder je oksels creëert, kunnen je poriën verstopt gaan zitten. Als reactie daarop gaat je lichaam juist extra hard zweten. Eigenlijk is er ook helemaal geen wetenschappelijk bewijs voor dat deodorant ervoor zorgt dat je minder transpireert onder je oksels. Het dient vooral om de geur van dat zweet te maskeren, want natuurlijk ook belangrijk is. Daarom moet je het wel gebruiken, maar wel met mate. Kies wel voor een deodorant zonder aluminiumzout, want dat zorgt ervoor dat talg uit je huid aan de stof van je kleding vastplakt en vlekken veroorzaakt.

Okselpads gebruiken

Dit is wat ons betreft the last resort: een soort maandverband voor onder je oksel, die men okselpads noemt. Die moet je het liefst alleen gebruiken als je echt met een overschot aan transpiratievocht kampt. Deze okselpads absorberen het transpiratievocht en voorkomen dat het dus op je overhemd komt. Je kunt ze kopen bij drogisterijen van het merk 1-2 Dry.

Probeer het maar eens uit, misschien lossen deze tips het probleem op. We wensen je van harte droge oksels en vlekvrije overhemden toe!

Gerelateerde artikelen

Back to top button