Mode

Het effect van het dragen van een horloge

Een horloge is natuurlijk een praktisch voorwerp. Op elk moment van de dag kunnen weten wat de tijd is door een blik te werpen op je horloge, zorgt voor veel gemak. Maar naast dit praktische element is een horloge ook een prachtige accessoire. Een toevoeging die een outfit compleet en speciaal doet maken. Het dragen van een horloge heeft effect op jouw uitstraling en look. Er zijn verschillende manieren waarop jouw horloge bijdraagt aan jouw uitstraling.

Zakelijke look

Het praktische nut van een horloge kan ook gezien worden als het oog hebben voor de tijd. Door op je horloge te kijken, maak je kenbaar dat je je bewust bent van de tijd. Dit geeft aan dat je rekening houdt met de tijd en stipt bent. Te laat komen zal namelijk ook minder snel gebeuren wanneer je snel kan te weten komen hoe laat het is. Daarnaast zorgt het dragen van een horloge voor een professionele indruk. Niet voor niets wordt een stijlvol horloge vaak geassocieerd met status en succes.

Zakelijke look

Liefde voor ambacht

Een horloge maken vereist echt vakwerk. Door de kleine onderdelen en de benodigde precisie om dit object te produceren kan het echt gezien worden als een ambachtelijk product. Helemaal bij de duurdere horloges zijn alle onderdelen speciaal en op een unieke manier gemaakt. Dit maakt een horloge extra speciaal.  De liefde voor ambacht en authenticiteit straal je daarom uit wanneer je een mooi en speciaal horloge draagt.

Waardering voor kwaliteit

Een goed en stijlvol horloge is vaak vrij prijzig. Maar hier krijg je ook zeker wat voor terug. Een mooi en luxe horloge is een investering in iets dat lange tijd gebruikt kan worden. Juist door een kwalitatief goed product te kopen, toon je ook waardering voor kwaliteit.  Het straalt uit dat een investering in een goed product het zeker waard is in plaats van een goedkoper alternatief. Op die manier denk je ook meer aan de lange termijn aangezien de kans veel kleiner is dat je snel een nieuw horloge moet kopen. Wanneer je het budget hebt, is het uiten van deze waardering voor een prachtig en hoogwaardig product natuurlijk helemaal mogelijk in het aanschaffen van een exclusief horloge. Zo heb je door een rolex horloge te kopen een ultieme uiting van waardering voor kwaliteit in handen.

Oog voor etiquette

Achter het dragen van een horloge bij mannen gaat heel wat schuil. Er is zelfs een heus horloge etiquette. Wanneer je een echte liefhebbers van etiquette wil imponeren, is het tonen van jouw kennis en kunde op het gebied van horloge etiquette zeker een goede manier. De horloge etiquette houdt allereerst in dat het accessoire aan de juiste pols gedragen wordt. Dit is de niet dominante pols. Dit betekent dat het de pols van de hand waarmee je niet schrijft, moet zijn. In veel gevallen zal dit dus de linker pols zijn. Daarnaast is het ook van belang dat het horloge boven de knobbel bij jouw pols wordt gedragen. Op die manier draag je het object niet te hoog of laag. Ook het niet te strak of te los dragen van een horloge is onderdeel van de horloge etiquette.

Tot slot is het aanpassen van het type horloge aan de outfit ook niet onbelangrijk. Juist door te kiezen voor een horloge dat past bij de rest van jouw outfit, toon je jouw modebewuste stijl en laat je een goede indruk achter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button