Life Style

Dineren met vrienden, dé drie tips

Een avond lekker doorzakken met je vrienden, wie houdt er niet van? Even geen werknemer, vader of echtgenoot zijn maar gewoon jezelf. Praten over zaken als voetbal en lekker schuine grappen kunnen maken. Wanneer jij zo’n avond plant met je vrienden, dan is het wel belangrijk om de juiste setting hiervoor te kiezen. Geen roze en fluffy omgeving, maar een plek waar gelachen én gegeten mag worden. Daarom de tips om echt even een avond all out te gaan met je vrienden

1.      De locatie

Voordat we tips gaan geven qua menu en concept eerst de locatie. Niks lekkerder dan neerstrijken in een restaurant zonder eindtijd én niet de verplichting dat je nog moet rijden. Om dit te verzekeren is het aan te raden om een locatie te kiezen die voor iedereen gunstig is. Kies bijvoorbeeld een restaurant op het station waarvan je zeker weet dat er tot laat nog treinen rijden. Of deel een taxi naar huis. Nog makkelijker; ga met de fiets! Kortom, kies een locatie die centraal is en waar iedereen zorgeloos -maar ook veilig- weer van thuis kan komen.

De locatie

2.      Het concept

Een echte aanrader wanneer je met vrienden gaat eten is een sushi all you can eat. Mannen houden nou eenmaal van eten en het liefste veel eten. Niks irritanter dan vertrekken uit een restaurant terwijl je eigenlijk nog trek hebt. Daarom is een all you can eat concept ideaal. Je hebt meteen een avondvullend én maagvullend programma. Helemaal voordelig uit zijn? Dan is het aan te raden ook meteen een drankarrangement erbij af te sluiten, dan ontstaan er ook geen ongemakkelijke situaties omtrent het delen van de rekening.

3.      Vlees, echt vlees

Wanneer je met je gezin of partner uit eten gaat, is waarschijnlijk vaak de wens dat er iets ‘lichts’ op het menu staat. Maak dan ook van deze gelegenheid gebruik om eens weer echt je tanden in een goed stuk vlees te zetten. Kies daarom voor een steakhouse wanneer jij echt een meatlover bent. Ga wel voor een steakhouse van kwaliteit, want er zit kwalitatief nogal verschil tussen de één en de ander.

Kortom, sommige vooroordelen over manen zijn nu eenmaal waar. Eén daarvan is dat we van echt eten houden en soms de behoefte voelen even echt een avond voluit te gaan. Kies dan zorgvuldig de plek om dit te doen en geniet er in volle teugen van. Dan kun jij daarna de avondjes fine dining in Instagramwaardige omgevingen ongetwijfeld weer helemaal aan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button