Vrouwen

Chivalry is not dead: wat kun jij doen om hoffelijk te zijn voor een vrouw?

Hoffelijkheid lijkt iets dat wat naar de achtergrond aan het verdwijnen is in onze cultuur. Vraag het eens aan Poolse dames, bijvoorbeeld, en ze zullen je vertellen dat Poolse mannen een stuk hoffelijker zijn dan Nederlandse mannen. Dat is jammer, want hoffelijk zijn voor een vrouw is helemaal niet zo veel moeite. Het zit hem in de kleine dingen. We nemen de gelegenheid om je aan een aantal van die kleine dingen te herinneren ter inspiratie. Kleine gebaren kunnen namelijk een grote indruk maken.

Portier auto openhouden

Stap je samen met een vrouw in de auto? Zorg dan dat je net wat eerder bij de auto bent, zodat je het portier voor haar kunt openen. Niet dat ze dat zelf niet kan, natuurlijk, maar ze zal hierdoor wel bijzonder voelen. Het enige wat jij daarvoor hebt hoeven doen is een deur openhouden. Ditzelfde principe is overigens ook toe te passen op andere deuren.

Zware tassen dragen

Zware tassen dragen is niet leuk, ook niet voor mannen. Toch is het in je eigen belang om zware tassen over te nemen van de dame met wie je bent. Niet alleen is het een mooi gebaar naar haar, maar bedenk je ook hoe het eruitziet als je met lege handen loopt naast een vrouw met zware tassen. Dat wordt tassen overnemen dus!

Niet naar andere vrouwen kijken of over andere vrouwen praten

Hoffelijkheid is niet alleen dingen wél doen, maar ook bepaalde dingen niet doen. Het is hoffelijk naar je vrouw of vriendin om niet naar andere vrouwen te kijken of over andere vrouwen (zoals je ex) te praten. Daar kun je sfeer namelijk enorm mee bederven. Hou de aandacht op jullie twee, dat is immers wat belangrijk is.

Haar favoriete eten of drinken meebrengen

Breng onderweg naar huis of naar haar toe dingen mee die ze lekker vindt om te eten en te drinken. Niet alleen is dat een soort cadeautje, maar je toont ook nog eens dat je oplet en weet wat ze fijn vindt. Aandacht en oplettendheid vinden vrouwen vaak erg belangrijk.

Kaartje met een persoonlijke tekst

Mannen en gevoelens, gelukkig mag dat steeds vaker gewoon. Vertaal daarom regelmatig je (positieve) gevoelens over haar op een lief kaartje. Dat wordt zeker gewaardeerd.

Verrassingsetentje organiseren

Neem haar eens spontaan mee voor een etentje en betaal dan, tenminste als je niet een gedeelde bankrekening hebt. Zelf thuis een romantisch etentje verzorgen mag natuurlijk ook! Als je haar er maar mee verrast en tijdens het diner uitgebreid te tijd neemt om met haar te praten en naar haar te luisteren.

In de jas helpen

Het is een klassieker die nog maar weinig toegepast wordt, helaas. Help je dame in haar jas wanneer jullie ergens weggaan. Het kost weinig moeite, is eigenlijk overdreven luxe maar wordt wel echt als een ridderlijk gebaar aangenomen.

De kern van het verhaal? Toon de vrouw in jouw leven dat ze speciale aandacht verdient!

Gerelateerde artikelen

Back to top button