Ik kreeg deze week de vraag: wat is het verschil tussen sokken en kousen? Aangezien Mannen in Stijl zowel herensokken als kousen verkoopt kon ik er uiteraard goed antwoord op geven. Maar toch, naar aanleiding van de vraag werd ik getriggerd. Zijn de verschillen wel zo algemeen bekend? (check ook de kortingscode onderin om eens een paar kousen te testen)

Navraag in mijn omgeving leverde op dat een aantal mensen bij kousen toch als eerst denken aan iets typisch vrouwelijks. Ook de term kniekous leidde niet altijd tot meer verduidelijking.

 

Italië

Laten we direct het verschil benoemen. Het is eigenlijk simpel. Sokken zijn kort en kousen zijn lang, ook wel kniekousen genoemd. Even ter vergelijk. In Italië worden alleen kousen gedragen of men draagt niets. Sokken vinden ze maar een vreemd fenomeen. Alle sokken van Mannen in Stijl komen bij Sozzi vandaan, onze Italiaanse leverancier. Ze maken ze dan ook wel, maar dragen? Nee, dat niet.

 

Wie en waarom? 

Het zijn toch veelal de traditionele pakken-dragers die voor kousen gaan. Uiteraard gelden hier ook uitzonderingen, want voor casual gebruik zijn ze voor velen ook zeer geschikt. Wellicht goed om te weten waarom men kiest voor kousen.

 

Nederland vergaderland

Er zijn veel mensen die een koude rilling over de rug krijgen wanneer ze op maandagochtend op het werk een vergadering binnenlopen en het eerste wat ze zien zijn een stel (wit) behaarde benen van een collega. Iedereen heeft dit weleens meegemaakt schat ik zo in. Heel simpel, wanneer mannen het ene been over het andere been doen en de pantalon omhoog kruipt dan is het kwaad snel geschied. Wat nog zorgwekkender is, is de huidige trend dat pantalons ook net even iets korter zijn dan voorheen.

 

Oplossing

Kniekousen zijn dus de oplossing om dit soort beschamende taferelen te voorkomen. Of wanneer je dit niet prettig vindt kun je ook terecht voor herensokken bij Mannen in Stijl. Speciaal voor de Nederlandse man heeft Sozzi een iets langere variant gemaakt. Daardoor komen de sokken niet tot net boven de enkel, maar tot halverwege de kuit. Een mooie middenweg of gewoon een opstap naar de kousen, de toekomst in Nederland? Wie zal het zeggen...

Ook eens proberen met korting?

Mannen in Stijl ziet het liefst minder blote en harige, witte benen. Ook eens ervaren hoe een paar kniekousen je zit? Dat kan nu met korting. Speciaal ter introductie krijg je met de code testkniekousen 10% korting

Stijlvolle groet,

Carlo Lanza