Mannen in Stijl is in contact geraakt met een aantal winkelketens. Aangezien dit een belangrijke volgende stap zou betekenen willen we niets aan het toeval overlaten. We vragen daarom jou als 'kenner van kwaliteit' om tips om het nieuwe label van Mannen in Stijl nog beter te maken. Met je idee maak je kans om gratis een paar Italiaanse sokken of kousen te testen en nog mooier: je denkt mee aan het creëren van een nieuw concept voor retail. 

 

Nieuwe sokkenlijn Mannen in Stijl

 

Beslis mee in de keuzes van een nieuwe sokkenlijn

De klant staat centraal bij Mannen in Stijl. Ik heb dat meer dan eens met woorden duidelijk gemaakt de afgelopen 2 jaar. Nu er ontwikkelingen zijn om een nieuwe lijn sokken of zelfs een eigen sokkenlabel op te zetten is het tijd de daad bij het woord te voegen. 


Wat is het idee?

 
Voor mijn huidige label Mannen in Stijl ben ik in gesprek met een aantal winkel(ketens). Het feit dat het merk inmiddels de winkels niet ontgaat is natuurlijk een groot compliment. Het zou uiteraard een mooie volgende stap zijn, alleen onderschat ik niet wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast ga je 'het gevecht' aan met gevestigde namen zoals bijvoorbeeld Falke. Je moet als nieuwe partij toch iets unieks hebben om je plek op de markt te verdienen of bestaande dingen beter doen dan je concurrent. Mede met mijn persoonlijke vorm van dienstverlening kan ik me richting de ondernemer onderscheiden in vergelijking tot een aantal grote partijen. Dit is mijn verwachting althans. Daarnaast zal ik de nieuwe lijn laten ontwikkelen door mijn huidige leverancier Sozzi. Met de kwaliteit zit het dan ook goed, ook niet onbelangrijk. 

 

Een totaal nieuwe sok

 
Ik heb inmiddels besloten om een sok te laten maken met een hele nieuwe samenstelling qua stoffen. Ik kies opnieuw voor de beste katoen en wolsoorten, echter nu met een kleine toevoeging van elasthan. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de sokken als one size fits all gebruikt zouden kunnen worden. Hoewel het qua voorraden zeer interessant is wil ik dit pertinent niet omdat ik niet geloof in een one size sok. Ik laat hier dan ook speciaal 2 maten voor maken (nog niet helemaal bekend, maar zal vermoedelijk 37-42 en 43-47 worden). Door de elastische toevoeging moeten deze 2 maatranges perfect aansluiten. In combinatie met de handgekettelde teen en hiel moet het gaan zorgen voor een bovengemiddeld draagcomfort. 

 

Testers gezocht!

 
De samenstelling van deze sokken en kousen zijn totaal nieuw. Daarom kies ik ervoor om jou als 'adviseur' te gebruiken en de kwaliteit in de praktijk te laten ondervinden. Juist omdat jij als geen ander weet wat je mooi en prettig vindt zitten. De stap naar de zakelijke klant wil ik daarnaast weloverwogen zetten, dus daar hoort een gedegen marktonderzoek bij. Wat moet je doen om deel te nemen?

 
Hoe mooi is het wanneer je kunt zeggen dat je mee hebt gedacht in het verder uitwerken van een concept sokken. Om in aanmerking te komen als tester vraag ik je alle creatieve ideeën die je hebt te sturen naar info@manneninstijl.nl. Dit kunnen bijvoorbeeld vernieuwende details op sokken zijn. Zo kreeg ik recent de tip van een klant om voetaanduiding te gebruiken op de sok, in de vorm van een L en R. Dit is één van de voorbeelden, maar dit kan wellicht op een hele andere creatieve manier worden opgelost. Daarnaast was een andere tip om een duidelijke merkherkenning in de vorm van een signatuur mee te geven aan de sokken. Herkenning van je merk is erg belangrijk, maar hoe breng je herkenning voor zoiets moeilijks als zakelijke - dus vaak basic gekleurde - sokken?  


10 testers gezocht! 

 
Met de meest creatieve ideeën wordt daadwerkelijk iets gedaan. Daarnaast win jij hiermee een gewilde rol als testpersoon. In totaliteit ben ik op zoek naar 5 testers voor sokken en 5 testers voor kousen. Wanneer je dit interessant vindt, geef dan het volgende duidelijk aan:

 
- jouw creatieve idee mail je naar info@manneninstijl.nl vóór 28 februari 2015 
- voorkeur voor sokken of kousen en evt. wol/katoen
- je volledige contactgegevens

Op iedere reactie volgt sowieso een persoonlijke reactie.

Alvast hartelijk dank!

Carlo Lanza
Mannen in Stijl