De pochet


Mannen is Stijl heeft sinds kort de pochet toegevoegd aan haar assortiment. 'Wordt dat nog gedragen'? vroegen een aantal mensen me. Uiteraard wordt de pochet nog gedragen. Niet door de grote meerderheid, maar wel door mensen die graag net even iets extra's toevoegen aan hun presentatie. 

Het lefdoekje

De pochet kent vele benamingen. In het Engels staat de pochet bekend als pocket handkerchief, waarbij de Engelsen dit vaak afkorten als 'hanky'. In Nederland hebben we onze eigen verbastering bedacht, namelijk het 'lefdoekje'. En zo is het eigenlijk ook. In onze toch wel gereserveerde nuchtere Nederlandse samenleving is het 'gewoon doen', 'want dan doe je al gek genoeg principe', bijna cultuurgoed. 

Hoe draag je de pochet?

...Met Stijl! Een pochet is op zoveel verschillende manieren te dragen en in velen verschillende combinaties. De een draagt een pochet nooit in combinatie met een stropdas en combineert deze met het kleur overhemd. Mijn advies is, draag de pochet hoe je hem zelf denkt te dragen. De velen kleuren maken de pochetten geschikt voor een nonchalante en casual look. De stoffen waaruit deze vervaardigd zijn maken hem ook geschikt voor chique gelegenheden. Ook hier geldt weer. Wanneer je iets met vertrouwen draagt dan straalt dat vertrouwen uit en kan heel veel. 

Wijze van vouwen

Er zijn tientallen varianten hoe een pochet te vouwen is. Is het dragen van een pochet nieuw voor je, start dan eens met een basic wijze van vouwen (rechte of hoekige variant). Je zult zien dat je hier reacties op zult krijgen, maar dat is alleen maar goed. Je roept namelijk altijd reactie op wanneer je je niet standaard kleedt. Besef je ook dat velen het (stiekem) heel erg waarderen. 

Advies

Naar mijn idee zie je de pochet steeds vaker. Er zijn overhemden en colberts verkrijgbaar waar de pochet standaard in verwerkt is. Alles kan dus tegenwoordig. De stijlvolle man koopt echter los een pochet en gaat voor onderscheidend vermogen. Mannen in Stijl heeft samen met zijn Italiaanse leverancier een aantal fleurige maar ook gedurfde zijde en katoenen pochetten aan het assortiment toegevoegd. Allen 100% natuurlijke en duurzame stoffen en met de hand afgewerkt. Laat je hier door inspireren, maar kies vooral je eigen weg. Combineer naar hartelust en eigen inzicht. Ook al is dat spannend. Kom je er echt niet uit of wil je advies, neem contact met ons op of kijk naar de combinatiemogelijkheden.

Succes!

Ciao!