Vorig jaar heb ik mijn eerste eigen ontwerp herensokken gemaakt. Aangezien dat rond Kerst was heb ik dit thema gekoppeld aan het ontwerp. Dit jaar heb ik het anders gedaan. Ik heb namelijk de hulp ingeschakeld van Nederland!

Sokken ontwerpen

Zelf ontwerpen is fantastisch. Wie mijn assortiment kent, weet dat dit over het algemeen effen en klassiek is. Om dan ineens zelf te gaan owerpen is bijzonder. Voor het ontwerp vorig jaar heb ik me overigens laten inspireren door een kersttrui die ik zag. Dit ontwerp - hoe simpel ook - werd zeer goed ontvangen. Met recht unieke sokken! Uiteindelijk zijn dat deze sokken geworden.

herensokken kerst

Dit jaar helpt Nederland mee! 

Aangezien ik al een aantal jaren columns schrijf voor hét internetplatform voor mannen, genaamd Manners, heb ik dit jaar een andere insteek gebruikt. Ik heb de lezers van Manners gevraagd mij te helpen met een nieuw ontwerp sokken.

Uit alle inzendingen zijn door de hoofdredacteur van Manners en mijzelf de 3 beste ontwerpen gekozen. Vervolgens is er een publieke stemronde geweest om te laten bepalen wie de winnaar zou worden. Met bijna 2000 stemmen in totaal en 80% van de stemmen voor de uiteindelijke winnaar is dit het winnende ontwerp geworden:

herensokken ontwerp kerst

Winnend ontwerp sokken daadwerkelijk in productie

Het winnende ontwerp sokken wordt daadwerkelijk geproduceerd in Italie. De winnaar heeft naast de eer van het winnen van deze competitie ook straks zijn eigen sokken. Hoe mooi is dat!? Daarnaast krijgt deze winnaar - genaamd Tjerk en student aan de opleiding Multimedia & Design - ook nog eens een jaar lang gratis sokken! 

Landelijk verkocht

Deze herensokken worden straks hopelijk in alle ruim 70 landelijke verkooppunten verkocht die het merk Carlo Lanza verkopen. Op dit moment wordt er echter eerst nog hard gewerkt om dit patroon identiek op een sok te krijgen. Wanneer dat goed lukt, staat niets meer in de weg om dit dé kerstsok van 2017 te laten worden!

Ciao,

Carlo