De sneakersokken hadden we vorig jaar al in de sokken collectie. Dit jaar voor het eerst in het assortiment zijn de no show sokken! En ik kan niet anders zeggen dan dat het een groot succes is.

No show sokken

Met no show sokken bedoel ik uiteraard de niet zichtbare 'voetjes', zoals veel mensen ze kennen. Ze waren beschikbaar in 5 kleuren, te weten donkerblauw, grijs, groen, wit en rood. Uiteraard weer gemaakt in Italie! Omdat het een nieuw product is, was het met name spannend hoe men erop zou reageren.

Frustratie

De grootste frustratie bij deze sokken is overigens het 'lopen' terwijl je desokken draagt met schoen. Met andere woorden; de sokken beginnen af te glijden van de hiel en schuiven je schoenen in. Dit welbekende probleem kan je product maken of breken. Daarom heb ik mijn Italiaanse fabrikant gevraagd om naast silicone in de hiel van de sokken, (1 manier om het schuiven te voorkomen), ook het hieloppervlak iets hoger te maken, maar weer niet té hoog. Dat laatste is belangrijk om te voorkomen dat de sok boven de schoen uitkomt, want dat zou direct de naam van 'no show' teniet doen natuurlijk. 

Bijna perfecte sokken

Na veelvuldig testen kan ik niet anders concluderen dat de sokken bijna perfect zijn. Ook vele klanten hebben dit laten weten na het dragen van de sokken, dus dat is een groot compliment. Perfect kan natuurlijk nooit, alleen al omdat iedere voet weer anders is en iedere drager andere wensen heeft. Uiteraard zie ik ruimte voor verbetering, om volgend jaar een nog betere versie op de markt te brengen.

Mocht je ideeen of tips hebben, of vind je de sokken toch iets te laag dan hebben we ook nog de sneakersokken. Dit is een iets hogere variant en je hebt daarmee een grotere kans op zichtbaarheid tijdens het dragen van een korte broek. Persoonlijk vind ik dit laatste iets minder mooi. Het kan echter wel comfortabeler dragen, wanneer je bijvoorbeeld een fervent sokkendrager bent. De bovenste rand van de binnenkant van de schoen - wat nog weleens warm kan worden in de zomer - raakt dan niet direct de voet, maar de sneakersok. 

(Klik op de foto om in het betreffende product te komen)

Met kortingscode 'noshow' krijg je 15% korting op alle noshow en sneakersokken (zolang de voorraad strekt). 

Geniet van de zomer!

Carlo