Al 4 jaar vertel ik mensen hoe mijn enthousiasme over sokken en dan met name herensokken is ontstaan. Ook vertel ik met  groot enthousiasme hoe de sokken worden gemaakt. Daar gaat nu verandering in komen. Hoe? Ik ga het voortaan laten zien!

 

Trip naar Italië 

Aankomende week is  het zover. Na jaren van vertellen hoe de sokken worden gemaakt kan ik dit in het vervolg gewoon laten zien. Het was niet makkelijk om deze reis gepland te krijgen, maar de aanhouder wint. 

 

Veel partijen

Je hebt met veel verschillende partijen te maken voordat je zo'n trip daadwerkelijk kunt plannen. Eerst de leverancier. Zij maken al ruim 50 jaar sokken en kousen en doen dit vooral in de anonimiteit. Nu kwam er een vreemde Hollander met het verzoek dit te willen filmen. Na veel overleg is dit uiteindelijk goedgekeurd. Dan moet er natuurlijk een goede camera man komen, die weet welke sfeer hij moet neerzetten. Inmiddels heb ik iemand gevonden die veel ervaring  heeft, ook binnen de modebranche. 

Aankomend weekend is het zover

Aankomende vrijdag is het zover. Vanaf Brussel vliegen we naar Bergamo, waarna we richting Brescia rijden. In deze omgeving - midden in de bergen - is mijn sokken atelier gevestigd. We gaan hier ieder detail filmen van het productieproces met als doel precies te laten zien hoe de sokken van Carlo Lanza worden gemaakt. 

Uiteindelijk hoop ik hiermee te kunnen laten zien hoe bijzonder dit proces is en waarom ik 4 jaar geleden zo enthousiast ben geworden van deze mode-accessoire: de sok!

Uiteraard wordt er hier verslag gedaan. Ciao!

Herensokken fabriek italie