Herensokken & kousen nieuws! 

 

De laatste maanden is er veel gebeurd in het herensokken en kniekousen assortiment, zoals dat ook eigenlijk logisch is. Bepaalde kleuren lopen uit, we gaan een nieuw herfst - en winterseizoen in en daar moet ook anders op ingekocht worden. Dit jaar was een bijzonder jaar aangezien het label van Carlo Lanza sokken steeds breder en dieper wordt. Dit is dan ook terug te zien in het assortiment. Er is ook een totaal nieuwe variant aan het assortiment toegevoegd, zowel in sokken als kousen. Hierover lees je hieronder meer. 

 

Warm de herfst en winter in..

 

Richting het herfst - en winterseizoen kijk ik altijd kritisch naar het assortiment. Kou komt namelijk van beneden dus ene goed paar sokken is zeer belangrijk. Alhoewel ik persoonlijk de katoenen sokken het hele jaar door draag is het ook fijn om wat meer keuze te hebben in bijvoorbeeld wollen herensokken en kousen. Traditioneel gezien wordt katoen veelal in het voorjaar en zomer gedragen. Merinoswol neemt die plek in de herfst en winter in. Op dat gebied is dan ook flink ingekocht. De merinoswollen sok is in 7 kleuren ingekocht, waaronder een mooie donkergroene kleur waar toch regelmatig vraag naar is omdat je deze kleur ook steeds vaker in het pak van de man ziet terugkomen of de schoenen. 

herensokken wol groen

Daarnaast zijn het toch de standaard kleuren die het goed doen met navy, zwart, antraciet, midgrijs, grijs/blauw en een verrassend nieuwe bruine kleur. Bruin behoort tot de basics in mijn optiek, maar de vraag is niet extreem hoog. Toch ben ik van mening dat ik deze basiskleur eigenlijk standaard moet bieden. Wanneer je je wilt profileren als specialist op sokken en kousen gebied, dan hoort bruin daar bij uiteraard. 

 

Nieuwe wol/zijde sokken en kousen

 

Daarnaast wil je niet alleen voldoende keuze bieden, je luistert ook naar je klant en kijkt naar wat er in de markt gebeurd. Nu zie je op modegebied al enige tijd dat de broek van de man steeds strakker valt. Slim fit, super slim fit, skinny....hoe je het ook noemt. Feit is wel dat het dragen van sokken hier nog weleens kan botsen. Zowel de katoenen sok, maar ook de wollen sok wil er nog weleens voor zorgen dat de broek aan de sokken blijft plakken. Waarschijnlijk is dit een bekend probleem bij veel mannen. 

 

Dat is mede de reden dat ik gekozen heb om een totaal nieuwe variant toe te voegen, namelijk wol/zijde herensokken en kousen. De toevoeging van zijde zorgt ervoor dat de klacht van het blijven plakken veel minder voorkomt of zelfs totaal verleden tijd is. Zijde heeft de eigenschap zeer glad te zijn en de broek zal er dan ook in de regel langs blijven glijden. Handig wanneer je de posities staan en zitten regelmatig afwisselt. 

 

herensokken wol zijde carlo lanza  herensokken wol zijde carlo lanza

 

Een andere reden van het toevoegen van deze zeer luxe variant is dat zijde erg licht en daardoor prettig draagt. Met recht een zijdezacht draagcomfort. De wollen toevoeging zorgt ervoor dat deze sok ook zeer goed in de winter te dragen is. 

Deze nieuwe variant wol/zijde is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • herensokken: grijs / donkerblauw / bordeauxrood
  • kousen: zwart / donkerblauw 

 

Naast deze varianten zijn er in het kousenassortiment nog een aantal toevoegingen, namelijk in merinoswol. De volgende kleuren zijn toegevoegd: bordeauxrood (gemeleerd), donkerblauw en antraciet. Hierbij is mijn persoonlijke favoriet overigens de gemeleerde bordeaux kous:

 

kousen bordeaux carlo lanza

 

Met deze kleuren is in ieder geval het basisassortiment voorzien van ruime keuze. Zijn er vragen of wensen dan mag je die uiteraard altijd stellen via info@manneninstijl.nl of de contactpagina