Vorige week vertelde ik over mijn verhaal en hoe ik dit liet aansluiten op de 'pijnpunten' die leefde rondom de productgroep herensokken. Deze week vertel ik wat het opleverde door een goed verhaal in combinatie met de gunfactor oplevert en welke ambities hieruit voortvloeien.

Sterke groei herensokken merk Carlo Lanza

Met een goed product, een steeds breder assortiment aan herensokken & kniekousen én met heel veel vertrouwen ging ik wekelijks op pad het afgelopen jaar. Letterlijk meters maken. Een persoonlijk verhaal moet persoonlijk verteld worden. Eerst nog combinerend met een baan ernaast en sinds enkele maanden met volledige focus. Met 2 volle reisdagen in de week probeer ik genoeg afspraken te realiseren om 1 winkel per week (de doelstelling) te groeien. In 2017 startte ik met ongeveer 20 winkels / verkooppunten die mijn herensokken in hun assortiment voerden. Op dit moment gaat dat aantal richting de 80! Inmiddels is het oktober en heb ik de doelstelling van dit jaar al gehaald.

Ambitie voor de toekomst

De groei zoals hierboven beschreven probeer ik uiteraard door te zetten. Alleen ben ik wel van mening dat je niet alleen de ambitie moet hebben om te groeien in het aantal winkels, maar juist effectief moet groeien. Ik denk namelijk dat je met bijvoorbeeld 100 winkels meer of hetzelfde kunt doen qua omzet dan met 150 winkels. Bij 100 kun je wellicht beter individueel bijsturen en de relatie intensiveren dan met 150 winkels. We zullen de komende maanden zien waar het naartoe gaat. Blijf me vooral volgen!

Buitenland

Mijn doel is om eerst Nederland verder te 'veroveren' tot in ieder geval 100 winkels. Echter, komend jaar staat ook het buitenland op het programma. Met 1 winkel in Belgie lijkt het me duidelijk dat daar nog veel winst is te behalen. Overige landen zal op basis van contacten met een agentschap verder uitgebouwd moeten worden. 

De ambitie is er sowieso om in 2018 naast Nederland en Belgie nog een aantal landen actief te krijgen. Met geloof en vertrouwen in eigen kunnen moet ook dit me gaan lukken. 

herensokken Carlo Lanza wereld veroveren