De maanden november en december. Vaak nat en koud, maar wel erg gezellig en druk. Voor mij is het een hele uitdagende tijd. In de zomer is het relatief rustig qua verkoop van sokken en kousen. Een uitzondering zijn de zomerse enkelsokken. November en december zijn over het algemeen de maanden die het drukste zijn. 

 

Feestdagen 

 

Een reden daarvoor zijn natuurlijk de feestdagen. Mannen zijn over het algemeen van de praktische cadeaus, dus sokken worden meer dan eens cadeau gegeven. Naast Sinterklaas en Kerst zijn sinds kort ook Black Friday en Cyber Monday overgewaaid naar Nederland. Het kan allemaal niet op. 

 

Actiedruk

 

Acties zijn leuk, maar ze moeten hun doel niet voorbij schieten en al helemaal niet irriteren. Ik verbaas me meer dan eens over de platte kortingsacties van veel (web)winkels. Ik denk dat we hierin zijn doorgeslagen. Maar goed, de klant heeft inmiddels een bepaald verwachtingspatroon gekregen door de gehele prijzenslag. De retailer is dan ook zelf de 'schuldige'. 

 

Meerwaarde

 

Mijn voorkeur gaat er uit naar iets weg te geven, iets fysiek en niet zozeer het bieden van hoge korting. Ik kies er dan ook voor om iedere klant een cadeautje mee te sturen bij hun bestelling. Volgens mij is dat altijd goed, afhankelijk van wat je weg geeft. Speciaal voor Sinterklaas heb ik een Pepernoten likeur ingekocht. Iets wat totaal niet past bij mijn in Italië gemaakte herensokken, kniekousen, riemen of dassen. Ik ben van mening dat dat ook niet altijd hoeft. Het is iets nieuws en ik was verrast door dit product en de ondernemers die dit op de markt hebben gebracht. Dit verrassingselement wil ik namelijk ook realiseren bij mijn klanten. Iedere klant krijgt dan ook een likeurtje meegestuurd (zolang de voorraad strekt uiteraard). 

 

Cadeauverpakking

 

Wat daarnaast ook heel praktisch en zeer nuttig is, is de cadeauverpakking. Wij mannen houden niet van cadeaus inpakken, we willen gemak. Om hierop in te spelen stuur ik met iedere bestelling (met code SInterklaas) een gratis geschenkverpakking mee. Makkelijk en leuk om weg te geven. 

 

Wellicht heb ik je hiermee weer wat inspiratie gegeven voor de komende weken. Alvast hele fijne en gezellige feestdagen toegewenst.

 

Mannen in Stijl

 

herensokken