Het leven van een sok is zwaar

Wanneer je zoals ik werkt in het hogere segment herensokken en kousen dan richt je je op een bepaald soort klant. De klant die bereid is een stukje meer te betalen voor kwalitatieve sokken en kousen. Die kwaliteit zit hem in maakwijze en gebruikte stoffen, maar lang niet altijd in een langere levensduur. Dat denken mensen nog weleens. Uiteindelijk is het geen hogere wiskunde en zijn het gewoon gebruiksvoorwerpen. Ze worden gewassen, wat uiteraard heel verstandig is, maar regelmatig veel te warm. Daarnaast krijgen ze een rit te verwerken in de wasdroger, ook een zeer pijnlijke ervaring voor sokken. Vervolgens wordt er mee gelopen op laminaat, steen of een houten vloer. Ook dat vinden ze niet fijn.

Duurzaamheid

Regelmatig geef ik klanten tips over hoe de sokken te wassen en dat is bij voorkeur op 30 graden. Het gebruik van de droger raad ik af. Dit zorgt voor dusdanige wrijving en beschadiging van het katoengaren of wol dat ze dit vroeg of laat niet overleven. Bij goedkopere sokken zie je dan overigens dat sokken vaal worden. Hier is dan ook direct een belangrijk verschil met een kwalitatieve sok. De Egyptisch katoenen sok of kous bijvoorbeeld. Deze heeft een dusdanig lang katoengaren dat dit er mede voor zorgt dat hij zijn kleur beter zal behouden. Waardevol product In het verleden heb ik klanten ook weleens geadviseerd een waszak te gebruiken. Hoewel hier meer dan eens lacherig op werd gereageerd was ik eigenlijk bloedserieus. De sokken worden met veel zorg gemaakt en je betaalt er een bovengemiddelde prijs voor. In mijn optiek is het dan ook niet meer dan logisch om ze ook met veel zorg te onderhouden.

Unieke waszak voor sokken

Dit was dan ook de reden dat ik recent heb besloten zelf maar iets te ontwerpen. Misschien is het wel een utopie te verwachten dat mijn klant zelf een waszakje aanschaft voor de sokken. Onderstaand ontwerp is een sample van de eerste waszak ter wereld voor sokken. Door mij is er dan alles aan gedaan om de klant te faciliteren de beste zorg te realiseren voor hun bijzondere sokken. Zo, nu eerst zelf maar eens testen!

herensokken kniekousen waszak