Vanwege de distributie van mijn sokken naar winkels zit ik veelvuldig in de auto en rijd ik het hele land door. Van urenlang achter het stuur zitten word ik regelmatig creatief. Ik zal vertellen hoe dit dan tot uiting komt. 

 

Witte sokken! 

 

De vaste volgers weten inmiddels dat ik mijn collectie sokken heb uitgebreid met een wel heel gewaagde kleur: de witte sok. Eigenlijk past de kleur ivoor of gebroken wit beter, maar wit blijft wit. Zo'n keuze doet stof opwaaien, maar ik neem dat voor lief. Ondernemen is namelijk ook zo nu en dan een risico-tje nemen en ik ga die zeker niet uit de weg. 

 

Direct in de top 3

 

De afgelopen weken is deze kleur - tot mijn grote verbazing - echter de top 3 binnengestormd. Over het algemeen verkoop ik ze per 1 paar, terwijl blauwe sokken bijvoorbeeld vaak in meervoud worden aangeschaft. DIt impliceert dat ze voor een bijzondere gebeurtenis worden gekocht, dat bij navraag vaak een bruiloft blijkt te zijn. Een typische sok voor de bruidegom dus. 

witten herensokken bruidegom

 

Mary Borsato en sokken

 

Toen ik vanmorgen in de auto zat en mijn gedachten wat afdwaalden naar de witte sokken moest ik ineens aan Mary Borsato denken. Toch een icoon in de bruidsmode. Impulsief als ik ben heb ik direct even met de bruidsmodezaak van Mary gebeld. Prompt kreeg ik Mary aan de telefoon en hebben we even leuk zitten praten. Mary zei iets wat ik nooit meer zal vergeten:  'Sokken zijn de belangrijkste accessoire voor mannen, nog belangrijker dan een horloge bijvoorbeeld'!. Mijn mond viel open van verbazing. Ik wist dit natuurlijk al langer, maar toch blijft het mooi als iemand als Mary Borsato dit zegt. Vervolgens gaf ze aan dat Marco (denk dat ze Marco Borsato bedoelde) ook regelmatig moeite heeft om goede sokken te vinden. 

 

Zwarte sokken voor Marco

 

De witte sokken vond Mary minder geslaagd, maar dat mag de pret niet drukken. 'Marco wil bij voorkeur zwarte sokken', sloot ze ons gesprek af. Ik ga maar eens een paar opsturen, wie weet waar het toe leidt. Marco zal het als Italiaan in ieder geval kunnen waarderen dat hij een paar echte Italiaanse sokken krijgt toegestuurd.

 

Goed weekend!