Manners – Carlo Lanza sokken ontwerp wedstrijd 

Vorige maand was er een felle strijd gaande op 1 van de grootste online platforms voor mannen, Manners, om de nieuwe kerstsok voor Carlo Lanza te ontwerpen.

Glorieuze winnaar met 80% van de stemmen was Tjerk van der Heijden, een student Multimedia & Design. 

Spanning loopt behoorlijk op

De prijs was dat Tjerk naast een jaar lang gratis sokken ook daadwerkelijk zijn ontwerp mocht laten produceren in de fabriek van Carlo in Italië. Alle sokken van Carlo worden met grote breimachines geweven. Patronen zijn mogelijk, maar hele fijne patronen kunnen lastig zijn omdat draden dan door elkaar kunnen lopen en het daadwerkelijk plaatje er gewoon niet mooi uit komt te zien. Dat laatste is jammer genoeg gebeurd met het ontwerp van Tjerk. Door het fijne kruispatroon ontstond er een probleem met de uiteindelijke afbeelding. De keuze was om een concessie te doen aan dit ontwerp of totaal iets anders te gaan ontwerpen. Een flinke streep door de rekening natuurlijk.

Positief blijven

Door positief te blijven, snel te schakelen met Tjerk en met Italië zijn we tot een nieuw ontwerp gekomen. Iets simpeler en groter opgezet qua patroon, maar unaniem goedgekeurd door alle betrokken partijen. Zie hier het nieuwe ontwerp! Kijk en oordeel zelf. Wordt dit dé kerstsok van 2017!? 

Vanaf medio november te verkrijgen via Carlo Lanza & Mannen in Stijl of bij een winkel bij jou in de buurt: