Vrouwen

5 dingen die vrouwen niet op prijs stellen

Vrouwen… we begrijpen ze niet altijd even goed, en we hebben soms ook wel eens het idee dat ze ons ook niet helemaal begrijpen. Die wrijving zal er altijd zijn, maar dat neemt niet weg dat we wel graag vrouwen in ons leven willen. Zonder is het leven immers maar saai. Maar dan is het wel goed om in het achterhoofd te houden dat vrouwen sommige zaken niet op prijs stellen. We zetten er een aantal op een rijtje.

Leugens

Vertrouwen is de basis van een goede relatie. Leugens kunnen daarom vaak meer pijn doen dan de waarheid. Dat betekent niet dat je je complimentjes niet wat extra mag aandikken of nooit een verrassing kunt voorbereiden. Maar lieg niet over waar je geweest bent en met wie. Over hoeveel je gedronken hebt of waarom je bepaalde keuzes gemaakt hebt. De waarheid komt vaak alsnog naar boven en de kans dat je een vrouw kwetst door haar voor te liegen is bijzonder groot.

Onverantwoord gedrag

Natuurlijk zijn er vrouwen die bad boys leuk vinden. Maar ze willen zich ook veilig voelen bij hun partner en ervan op aan kunnen dat hij altijd veilig thuiskomt. Onverantwoord gedrag is vaak een patroon dat veel zorgen kan veroorzaken bij je partner. Overtreed dus niet willens en wetens de wet en breng jezelf en anderen niet in gevaar, want je zet er ook je relatie mee op het spel.

Praten over intimiteiten

Wat tussen jullie gebeurt op seksueel vlak, is iets wat enkel door jullie gedeeld wordt. Vrouwen vinden het niet prettig als jij er met anderen over praat wat jullie zoal doen tussen de lakens (en mogelijk ook elders). Jouw partner is misschien bereid voor jou dingen te doen waar anderen niet van hoeven te weten. Komt ze erachter dat dat wel het geval is, dan is de kans groot dat je haar vertrouwen geschaad hebt en terughoudender wordt. Dat gaat ten koste van je eigen seksleven.

Lollig doen over menstruatie

Vrouwen zitten opgezadeld met hun maandelijkse cyclus. Dat is een vrouwelijke aangelegenheid waar je als man eigenlijk niet over mee kunt praten. Jij kunt niet voelen en ervaren hoe menstruatie voor een vrouw is, en er lollig over doen (vooral in het openbaar) wordt echt niet op prijs gesteld. Niet alleen door je eigen partner, maar door vrouwen in het algemeen.

Geen tijd maken voor haar

In een relatie moet je tijd en aandacht voor elkaar hebben, anders komt het vooral neer op samenwonen en niet echt op samenzijn. Natuurlijk is leuk om je sport te hebben en te blijven hangen in de kantine, of om met vrienden op stap te gaan. Maar vergeet niet dat je thuis ook nog een vrouw of vriendin hebt zitten die ook jouw aandacht verdient. Zet haar op de juiste plek op je prioriteitenlijstje.

Wees goed voor je vrouwelijke partner, dus. Soms zijn ze inderdaad moeilijk te doorgronden, maar de bovenstaande punten zijn als je er over nadenkt eigenlijk best reëel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button