Business

4 Tips voor een stijlvolle werkplek voor jouw personeel

Wanneer je de baas bent van een bedrijf, moet je met allerlei dingen rekening houden. Een daarvan is ervoor zorgen dat jouw werknemers een fijne, sfeervolle werkplek hebben. Wil je jouw werknemers tevreden houden en een fijne werksfeer creëren? Zorg er dan voor dat de werkplek een stijlvolle omgeving is. Volg dan de tips hieronder. Binnen no time heb jij een een trendy kantoor én gelukkig personeel.

1.   Maak het kantoor zo licht mogelijk

Voldoende licht is niet voor niks een van de belangrijkste tips. Zo heeft licht namelijk een enorme impact op de gezondheid. Misschien heb je wel eens op een plek gewerkt die erg donker was? En dat je je hierna slap en inspiratieloos voelde? Dat kan goed kloppen. Onze biologische klok raakt namelijk uit balans als we werken met te weinig licht. Dit leidt er toe dat we sneller moe worden en ons minder goed kunnen concentreren. Natuurlijk wil je niet dat dit ook bij jouw personeel gebeurt. 

Zo blijkt uit onderzoek dat mensen die werken op een plek met voldoende licht, beter slapen, zich fijner voelen en meer energie hebben. Overtuigd? Zorg dan dat je voldoende, liefst natuurlijk, licht in jouw kantoor laat schijnen. Plaats genoeg ramen en lampen: niet alleen zorg je hiermee voor meer licht, maar ook nog eens voor meer sfeer. 

2.   Planten

Wist je dat planten echt onmisbaar zijn op kantoor? Het is niet alleen mooi en een hulpmiddel om het kantoor op te fleuren. Wanneer je wat planten neerzet, heb je gelijk meer sfeer en een milieuvriendelijke uitstraling op kantoor. Maar planten hebben nog een aantal andere belangrijke eigenschappen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat planten de luchtkwaliteit verbeteren én de productiviteit en creativiteit van personeel doen stijgen. Het zorgt er zelfs voor dat er minder personeel uitvalt. Plaats een aantal grote planten of een mooie planten voor een stijlvolle uitstraling. Schaf dus snel wat planten aan en creëer een ontspannen werkomgeving.

Planten

3.   Betrek medewerkers in het proces

Een van de beste dingen die je als werkgever kan doen, is jouw werknemers betrekken in zaken die voor hen van belang zijn. Dit geldt ook voor de inrichting van het kantoor: zij werken hier immers dag in dag uit. Laat je werknemers dus lekker meedenken. Misschien heb je wel een paar creatievelingen op kantoor die met hele gave ideeën komen? Zo weet je zeker dat de nieuwe inrichting ook echt voor tevreden werknemers zorgt. 

4.   Ga voor stijlvolle meubels

Een kantoor zonder comfortabele en stijlvolle meubels, is natuurlijk geen echt kantoor. Als je deze toch nodig hebt, kan je maar beter gelijk comfortabele en trendy meubels aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor ergonomische stoelen, die de gezondheid van jouw werknemers onderhouden. Ga daarnaast ook voor ruime bureaus, zo zitten de werknemers niet erg dicht op elkaar en voorkom je irritaties. Bij de meubels is het aan te raden om niet voor felle kleuren te gaan. Dit kan erg druk overkomen en hierdoor raken werknemers snel afgeleid. Zorg daarom voor neutrale kleuren zoals zwart, wit of houtkleur.

Zit jouw kantoor op een hogere verdieping? Dan is tillen natuurlijk niet te doen, vooral als er geen lift in het kantoorgebouw zit. Een minikraan biedt hiervoor de oplossing. Hoe hoog je werkplek ook zit, met een minikraan staan jouw meubels binnen no time op de juiste plek én gaat er niemand door zijn of haar rug.

Alle vier de tips gevolgd? Dan heb je ongetwijfeld gezorgd voor een fijne werkplek voor jouw personeel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button