Vrouwen

4 tips voor de niet romantisch aangelegde man

Het kan als man best moeilijk zijn om je partner te verrassen met iets romantisch, zeker als je van nature niet romantisch bent aangelegd. Maar dat de inspiratie ontbreekt, wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit in staat bent om iets romantisch te doen voor je partner. Wij geven je wat inspiratie waar je hopelijk wat mee kunt doen. Natuurlijk doe je gewoon alsof het uit jezelf komt.

Cadeaus

Cadeaus verzinnen is niet makkelijk. Rondom verjaardagen is dat altijd weer een hele uitdaging. Daarom moet je de rest van het jaar oplettend zijn. Waar heeft ze het over? Wat vind ze leuk? Laat ze vallen dat ze iets eigenlijk wel zo willen hebben? Je kunt jezelf een hoop denkwerk besparen als je hierop let. Let ook verlanglijstjes die ze wellicht rondstuurt of invult rondom haar verjaardag, Sinterklaas of kerst. Staan er dingen op die ze niet gekregen heeft? Dan kun jij die later alsnog geven. Doe dat ook eens op een ander moment zonder directe aanleiding, gewoon om haar te verrassen. Bloemen worden overigens door veel vrouwen gewaardeerd als lief gebaar, maar niet door allemaal. Als je het één keer doet is het romantisch, als je het te vaak doet is het ongeïnspireerd.

Kaarsjes

Romantiek bestaat deels uit sfeer maken. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Plan een avondje samen maar probeer de invulling daarvan geheim te houden. Lieve verrassingen worden immers altijd gewaardeerd. Verspreid kaarsjes (en dim vervolgens de rest van het licht natuurlijk) om op een makkelijke maar toch veelzeggende manier een romantische sfeer creëren voor bijvoorbeeld een speciaal etentje, een gezellig avond op de bank of een ontspannend momentje samen in bad. Hoop je haar te verleiden om met je naar bed te gaan, dan maak je natuurlijk ook sfeer in de slaapkamer met kaarsjes. Let uiteraard altijd goed op de veiligheid.

Romantische fotosessie

Plan een leuke fotosessie voor jullie samen. Niet alleen is dat quality time met z’n tweetjes, maar het resultaat is een blijvende herinnering die je in huis kunt neerzetten of ophangen. Zo’n foto waarop jullie bijvoorbeeld in een innige omhelsing poseren kan je telkens herinneren aan hoe goed je het samen hebt. Het kan nooit kwaad om daar – alleen maar zeker ook samen – regelmatig eens bij stil te staan.

Een lief kaartje

Heb je er moeite mee om op het moment suprême je gevoelens voor je partner onder woorden te brengen? Hij of zij wil dit natuurlijk wel op z’n tijd graag horen van jou. Koop daarom een lieve kaart en schrijf daar je gevoelens voor je partner op wanneer je je er wel van vervuld voelt en de tijd en ruimte hebt om het onder woorden te brengen. Het is een klein gebaar, maar wel heel waardevol én romantisch.

Probeer het maar eens uit. Wie weet ontwaakt de romanticus in jezelf er wel door!

Gerelateerde artikelen

Back to top button