Mode

4 accessoires die jouw outfit helemaal afmaken

Je hebt je schoenen, je sokken, je broek, je ondergoed, je shirt en eventueel je jasje. Daarmee is je outfit compleet. Toch? Dat ligt eraan hoe ver je wilt gaan in het ‘afmaken’ van jouw outfit. Er zijn namelijk nog accessoires die je kunt toevoegen die je outfit echt helemaal afmaken. We bespreken ze hier.

Riem

Sommige mannen dragen enkel een riem om hun broek omhoog te houden en hun shirt ingestopt te houden. Dat zijn uitstekende redenen om een riem te dragen, maar je kunt een riem natuurlijk ook als een modeaccessoire zien. Een riem kan ook net dat laatste onderdeel van je outfit zijn dat je helemaal afkleedt en een extra accent legt bij het midden van je lijf. Let er in dat geval op dat je riem qua kleur bij je schoenen past. Met andere woorden: een cognackleurige riem bij cognackleurige schoenen en een zwarte riem bij zwarte schonen.

Pochet

Draag je een colbert? Overweeg dan om deze op te leuken met een pochet in het borstvakje van je jasje. Dat laat zien dat je net dat beetje extra aandacht aan je uiterlijk besteed hebt en geeft je een stijlvolle uitstraling. Doorgaans is het handig om je pochet voor zover mogelijk te matchen met je overhemd, of – als je die draagt – je stropdas. Het is een accent, dus het moet wel opvallen op je colbert. Laat het dan ook een kleur zijn die niet wegvalt bij je colbert. Overigens kun je een pochet op verschillende manieren vouwen. Meer daarover lees je hier.

Manchetknopen

Draag je een overhemd met een jasje erover, dan kun daar een extra chique touch aan toevoegen door manchetknopen te gebruiken. Deze breng je aan op de mouwen van je overhemd, die als het goed is net een stukje onder je jasje uitkomen. Het leuke van manchetknopen is dat ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Je kun het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Dat biedt dus ruime mogelijkheid om echt een stukje persoonlijkheid, stijl of humor toe te voegen aan je outfit.

Horloge

Mensen zien een horloge vaak als een nuttig item om de tijd op te kunnen zien, maar je kunt het ook zien als een modeaccessoire. Er zijn immers tal van stijlvolle horloges te krijgen die uitstekend kunnen aansluiten bij je outfit en net die extra touch geven. Vaak zijn smartwatches wat functioneler vormgegeven en wat minder geschikt als onderdeel van een strak outfit en zijn ouderwetse horloges wat stijlvoller en netter qua uitstraling.

Het zijn allemaal kleine beetjes die elk een eigen bijdrage kunnen leveren aan jouw outfit. Probeer het eens uit, misschien raak je er wel helemaal enthousiast van en ga je elke dag helemaal als het mannetje de deur uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button